Когато става въпрос за имунитет, има много масла, които може да използвате. Добре е да имате всяко едно от тях под ръка и когато се наложи да ги смесите, и да направите имунна смес. Taка ще се защитите от сезонните вируси или ще се предпазите ако ще бъдете на място с много хора. Те са чудесни също ако искате да направите спрей за ръце. Все пак превенцията е най-добрата защита, нали?

On Guard
Писала съм много пъти за тази имунна смес. Тя е чудесна защита срещу грип и при първи симптоми на настинка.
Маслото помага за повишаване на имунната система, за почистване на повърхности у дома и за пречистване на въздуха, предпазва от вируси, поддържа здрава дихателна система и насърчава здравословното кръвообращение.

Как да използвате:
Локално
: Разредете в базово масло и нанесете върху долната част на краката, китките, задната част на врата и надолу по гръбначния стълб. Добавете една капка на дланите и разтрийте, ако искате естествен дезинфектант.

Ароматно: Сложете 4-6 капки към дифузер, вдишайте направо от бутилката или добавете няколко капки в ръцете си и вдишайте.

Вътрешно: Добавете 1-2 капки към капсула и изпийте. Сложете една капка под езика, задръжте за 30 секунди и глътнете или просто капнете в чаша вода.

Тамян
Използвайте етерично масло от тамян, когато не се чувствате добре и искате да подпомогнете имунната система. Тамянът е известен със своите ползи за здравето и е незаменим за цялостна подкрепа. Може да добавите след други масла, за да засилите действията им. Например, ако усещате тежест в гърдите, сложете капка евкалипт, разтрийте, а след това нанесете тамян отгоре.

Тамянът дава имунна подкрепа, стимулира здравословното храносмилане, респираторното здраве и насърчава здравата клетъчна подкрепа. Освен това може да помогне при кожни несъвършенства, действа успокояващо и релаксиращо, насърчава здравословния нощен сън и облекчава напрежението.

Как да използвате:
Локално: Нанесете на долната част на краката, китките, задната част на врата и надолу по гръбнака за имунна подкрепа. Нанесете върху проблемната област при болка или лошо храносмилане.
Ароматно: Сложете 4-6 капки към дифузер. Вдишайте направо от бутилката или добавете няколко капки в ръцете си и вдишайте.
Вътрешно: Сложете 1-2 капки към капсула и изпийте или сложете капка под езика, задръжте 30 секунди, след това погълнете. Може да добавите и съм вода.

Риган
Това масло е богато на антиоксиданти. Не забравяйте, че е горещо масло и трябва да се разреди преди да се нанесе върху кожата.

Риганът дава защита срещу сезонните вируси, помага при почистване, насърчава здравословната дихателна функция и подпомага храносмилателната система.

Как да използвате:
Локално: Винаги разреждайте ригана преди да нанесете върху кожата. Нанесете върху проблемната област.
Ароматно: Най-добре е да дифузирате, но имайте предвид, е миризмата е доста силна. можете да разпръснете риган, но къщата ви ще мирише на италианска кухня. Не е любимата ми дифузия, но има много предимства, когато се използва ароматно.
Вътрешно: Добавете 1-2 капки към капсула и изпийте.

Чаено дърво
Това масло има имуностимулиращи, прочистващи и пречистващи свойства.
Помага за почистване на кожата, укрепва имунната система, страхотно е за храносмилателната система, насърчава здравето на дихателните пътища.

Как да използвате:
Локално: Нанесете на долната част на краката, китките, задната част на врата и надолу по гръбнака за имунна подкрепа.

Ароматно: Добавете 4-6 капки към дифузер или вдишайте направо от бутилката.

Вътрешно: Добавете 1-2 капки към капсула и изпийте. Сложете в чаша вода.

Как да направите имунна смес?
8 капки On Guard
6 капки тамян
5 капки чаено дърво
4 капки риган

Смесете всички масла в бутилка с ролка от 10 мл. Напълнете останалата част с фракционираното кокосово масло и разбийте.

Как да използвате:
Нанесете върху долната част на краката, задната част на врата, китките и надолу по гръбначния стълб.
Използвайте сутрин и вечер за подсилване на имунитета или нанасяйте на всеки час или при необходимост, когато не се чувствате добре.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *