За избора на етерични масла и кое определя цената на едно масло?

Изборът на висококачествени етерични масла е от изключителна важност за тяхната ефективност. На пазара се срещат много видове етерични масла, на различни производители, но да намерите хубаво и качествено такова може да е истинско предизвикателство.

Преди да изберете марката етерично масло е необходимо да направите проучване, като вземете предвид няколко фактора:
· Чистота на маслото
· Качество
· Цена
· Съхранение
🍃Чистотата на маслото
Изберете масло, което е 100 % етерично, такива които не са синтетични, разредени или с примеси. Добавките и подпрaвянето на маслата може да бъдат вредни за организма и/или да доведат да слаби или неефективни резултати от ароматерапията.
🍃Качеството
Качеството на етеричното масло се определя от няколко фактори, като:
· Вид на растението
· Качество на почвата
· Климатични условия/ температура
· Метод на екстракция
Тази информация няма да я откриете на етикета на маслото. Една уважавана компания трябва да следи производството на своите масла и да предоставя информация за начина, по който извършва този процес. Винаги проучвайте сайта на компанията и цялата литература, която тя предоставя.
🍃Цената
Цената на етеричното масло варира изключително много и зависи от това колко трудно или лесно е да се извлече масло от растението. Например, за да се получи около 30 милилитра масло от рози са необходими 2 млн. розови листенца, което го прави едно от най – скъпите. Същевременно, за добива на 1 литър евкалиптово масло са нужни само 30 кг. евкалиптови листа, поради което то е от по – евтините.Когато избирате масло уверете се, че не е необичайно евтино, това важи особено за по-скъпите видове – от роза, маточина, тамян…Ниската цена може да означава, че маслата не са чисти и не са с добро качество.
🍃Съхранение
Етеричните масла са ценни и скъпи. Ето защо е важно да се съхраняват правилно, за да се гарантира дългият им живот и ефективността им.
· Етеричните масла се съхраняват в тъмни стъклени шишета. Слънчевата светлина може да бъде пагубна за химичният състав на маслото.
· Шишенцата трябва да са затворени плътно. Всеки продължителен контакт с въздуха може да доведе в промяна на състава на маслото.
· Съхраняват се на хладно и сухо място. Топлината изпарява маслата, а студът променя състава му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *