Лимон

Ако животът ти поднесе лимони, направи си лимонада. Ако ти поднесе лимоново масло, използвай го предназначение. 🙃

Едно от най – популярните и с широко приложение масло на doTERRA е лимонът. Той е незаменим помощник не само в грижата за здравето, но и действа като мощно почистващо средство у дома, и е чудесна добавка към всякакви козметични продукти.
Лимонът подпомага дренажа на лимфната система, подтиска растежа на бактериите и засилва имунната система. Лимоновата вода е изключително подходяща за детоксикиране на тялото и се препоръчва от хора, които имат проблеми с черния дроб. В комбинация с тамян тя почиства токсините и стимулира производството на бели кръвни клетки.С етеричното масло от лимон може да замените сутрешната чаша вода с лимонов сок. То е по – подходящо, защото е студено пресовано от кората на лимона, докато лимоновият сок идва от пулпата на плода лимон, така че двете течности са много различни по свойства. Химичният състав на маслото е висок на лимонен, много повече, отколкото от този на лимоновия сок. Това е причината да е по – ефикасно в помощ на храносмилателната и дихателната функция. Като цяло етеричните масла са високо концентрирани и за да се достигне силата на две капки етерично масло от лимон ще са необходими много големи количества пресен лимонов сок. Освен това етеричното масло от лимон е подходящо за прием от хора с чувствителни стомаси, тъй като не съдържа лимонена киселина.
Указания за употреба
В дифузер: Използвайте три до четири капки по ваш избор.
Вътрешна употреба: Разредете 1-2 капки в чаша течност.
Локална употреба: Нанесете една до две капки на желаната зона, като преди това разредите с фракционирано кокосово масло, за да сведете до минимум всякаква чувствителност на кожата.

Предупреждения– Възможна чувствителност на кожата.- Дръжте далеч от деца.- Ако сте бременна, кърмите или сте под лекарска помощ, консултирайте се с вашия лекар.- Избягвайте контакт с очите и чувствителните зони.


За какво може да ви помогне:
– Добавете етерично масло от лимон във водата си за освежаващ вкус или като алтернатива на газираните напитки за подпомагане на храносмилането.
– При кашлица – добавете в 1 л мед по 1 капка лимон, мента, тамян и On Guard или смесете в инхалер тамян, Air, чаено дърво и лимон.
– Маслото от лимон се използва успешно за изхвърляне на камъни от бъбреците.
– Комбинация на лимон и лавандула в базово масло е средство при температура при децата.
– При шарка направете успокояваща смес за дифузиране като смесите лимон, цитруси, лавандула, гераниум, еваклипт, лайка, чаено дърво
– Придайте на сапуна си малко допълнителна почистваща сила, като добавите няколко капки етерично масло от лимон
– Лимоновото масло може да помогне за ексфолиране на кожата, придава свеж вид на тена. Просто комбинирайте 4–5 капки етерично масло лимон с малко количество овесени ядки и вода.
– Когато се дифузира, лимоновото масло повишава настроението.
– Почистващите качества на лимона го правят идеалното масло за поддръжка на мебелите.

❗️Внимавайте с етеричното масло от лимон, защото то е фоточувствително. Не се излагайте на слънчева или ултравиолетова светлина до 12 часа след като сте го ползвали за намазване, защото може да предизвика кожни раздразнения.