Ментово масло – защо е любимо на всеки

Ментата е универсална многогодишна билка, която се използва от древни времена. Първият регистриран вид на растението датира от 1000 г. пр. н. е., когато в древните египетски пирамиди са намерени изсъхнали листа от мента. В цялата човешка история тази билка е ценена като многоцелево растение и етерично масло и намира приложение в козметиката, кулинарната и здравната индустрия по целия свят. Ментата е едно от любимите масла на doTERRA и не случайно е сред най – поръчваните. Това, което го прави различно от всички останали на пазара е високото съдържание на ментол, който има силно енергизиращи свойства. Що се отнася до приложенията на ментовото масло, те са безброй – при проблеми с храносмилателната система, за поддържане на устната хигиена, за успокоение на нервната система, при главоболие, стрес и паник атаки.

Как да го използвате:
✔️В дифузера: Сложете три до четири капки.
✔️Вътрешна употреба: Разредете една капка в 125 мл течност.
✔️Локална употреба: Нанесете една до две капки с базово масло, за да се сведете до минимум всякаква чувствителност на кожата.
❗️Предупреждения✔️Възможна е чувствителност на кожата. Пазете от деца.
✔️Ако сте бременна или кърмите, се консултирайте с вашия лекар.
✔️Избягвайте контакт с очите, ушите и чувствителните зони.

Ето за какво може да помогне това толкова универсално масло:
✔️Добавете капка мента с лимон във вода за здравословно, освежаващо изплакване на устата.
✔️Сложете една до две капки във Veggie капсула, за да облекчите стомашни неразположения.
✔️Добавете капка към любимата си рецепта за смути за освежаване.
✔️В комбинация с капка див портокал и капка тамян на дланта ще подобрите концентрацията и ще се освежите.
✔️Бленд от мента, тамян и лавандула, нанасян през два – три часа ще помогне да облекчите слънчевото изгаряне.
✔️Крем с мента и чаено дърво ще помогне на уморените крака. ✔️При възпалени синуси комбинирайте мента, тамян и Air, за да облекчите симптомите.
✔️Маслото от мента е чудесно допълнение към много ястия, особено десерти.
✔️Успокояващите компоненти в него го правят идеално масло за масажи. Комбинацията от мента и лавандула ще ви ободри и свали напрежението и след дълъг ден.
✔️Ако в дома ви има досадни буболечки, маслото от мента е вашето спасение. Сложете една до три капки масло от мента върху памучна топка и да я поставете в ъглите на баня, спалня, кухня. Инсектите не харесват аромата и ще избягат.
✔️Ако трябва да се съсредоточите или да държите ума си буден, капнете 1–2 капки масло на върха на пръстите си и след това разтрийте слепоочията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *