Тамян – Царят на маслата

Свикнали сме да свързваме тамяна с обредни дейности, с кадене и с онази особена миризма, която се носи, влизайки в църква. Доста объркващо ми беше, защо в doTerra наричат тамяна ЦАРЯТ НА МАСЛАТА? Има защо. И причините не са една или две. Те са безброй много и никога няма да стигне да опишем всичките му свойства. Силата му лично аз усетих един ден, когато сина ми се прибра със сцепена глава. Сложих две капки тамян и раната спря да кърви. След още две намазвания, беше затворена. Нямаше как да не повярвам на нещо, което тамянът направи буквално пред очите ми! Това е НАЙ-УНИВЕРСАЛНОТО масло. Ако не знаете какво да ползвате – ползвайте тамян. Той може да се приема външно, вътрешно и чрез дифузия.
Етеричното масло от тамян се добива от дестилата на смолата на дървото Boswellia. Заедно с етеричното масло от смирна са двете най-споменавани етерични масла в Библията и са двете масла, които тримата мъдреци подаряват на Младенеца при раждането му.


Тамянът съдържа вещества, познати със силния си противовъзпалителен ефект. Има доказателства, че то помага при редица заболявания, включително рак и щитовидна жлеза. У дома използваме тамян като част от имунната бомба, правим с него курс за общо пречистване на организма и най – вече черния дроб, в дифузер в сезона на настинките, за рани, при херпес, слагам в крема ми за лице и в крема за ръце, помага при алергии, за рани…
Ще се опитам да обхвана част от ползите, които може да постигнете с етеричното масло от тамян.
✅Помага при възпалението в тялото и овладява болката. Подобрява циркулацията, намалява болката в гърба, ставите и мускулите когато се нанесе разреден с базово масло.
✅Тонизира и стяга кожата, помага за заличаване на белези и тъмни петна, при акне. Използва се за забавяне стареенето на кожата.
✅ В дифузер помага за фокусиране и концентрация, да прочисти замъгляванията на погледа.
✅ Подсилва имунната система, действа противовъзпалително, облекчава кашлицата и подобрява дишането, помага за елиминирането на секретите.
✅ Тамянът е силен антисептик и отблъсква всякакви бактерии и вируси.
✅Капка – две в чаша вода или на лъжичка мед помага при газове, запек, болки в корема и ПМС.
✅ Има успокояващо действие, ползва се в йога и при медитация. Ароматът създава усещане за
удовлетворение, мир, релаксация.
✅ При лош дъх, кариеси, болка или инфекция, сложете 1 капка върху пастата за зъби.
✅ При рани от ожулено, ударено, след операция, при застояване и залежаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *