Как да подпомогнем храносмилането и да детоксикираме организма?

Въпреки че храносмилателната система често е просто свързана със стомаха и червата, всъщност тя е много по-сложна. За да функционира на оптимално ниво, се изисква ефективното действие на различни часто на храносмилателния тракт – (включително стомаха и червата), както и от черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур.

Симптомите на недобре функционираща храносмилателна система могат да включват дискомфорт в стомаха или корема, оригване, газове, усещане за тежест, киселини и други проблеми.
Лошото храносмилане е в основата и на много заболявания и е причина за липса на енергия, понижен имунитет, наддаване на тегло и куп неразположения.
Най-лесният начин да подкрепите храносмилателната система е да следвате здравословна диета с високо съдържание на фибри, да пиете много вода, да забравите за захарите, изкуствените добавки, трансмазнините. Наред с това е добре да включите в ежедневнието си и етерични масла, които подпомагат здравословното храносмилане и облекчават дискомфорта.
Може би сте забелязали, че doTERRA има изобилие от добавки, предназначени да подпомогнат храносмилателната система. Те са създадени, за да помогнат за възможно най-доброто функциониране на различните компоненти на храносмилателната система.

От маслата – фенел, джинджифил и мента са известни с техните храносмилателни ползи. Храносмилателна смес DigestZen® подпомага храносмилането, успокоява нередовния и разстроен стомах, намалява газовете и подуването.

Панкреасът прозивежда ензимите, които тънките черва използват за разграждане на храната. Ако не произвеждате достатъчно ензими, резултатът е дискомфорт. Приемът на DigestZen TerraZyme по време на хранене подпомага храносмилането и метаболизма на ензимно-дефицитни, преработени храни.

Ето и топ продуктите, от които може да изберете а добро храносмилане:

DigestZen ® Softgels

Когато искате просто да облекчите или да успокоите стомашния дискомфорт, когато пътувате или опитвате нови храни, тези капсули са чудесни. Изпийте две капсули за оптимален ефект.

DigestZen TerraZyme ®

Tялото ви се нуждае от много храносмилателни ензими, за да усвои храната и да помогне на клетките да преобразуват хранителни вещества в енергия. Въпреки това, преработените, варени и консервирани храни, които присъстват в съвременната диета често са с недостиг на ензими. TerraZyme съдържа смес от активни ензими за пълноценна храна и поддържащи кофактори, за да компенсира разликата.

Вземете една до три капсули по време на хранене. Количеството е в зависимост от това какво ядете – ако ядете много плодове и зеленчуци, вземете една. Ако хапвате преработена храна – три капсули.

GX Assist ®

Той пречиства стомашно-чревния тракт от патогенна микрофлора и балансиране на неговата функция. Има силно антибактериално, противопаразитно и антиоксидантно действие. Ако искате детокс, страдате от нарушен имунитет, хеликобактер, паразити, чревен дисбаланс или кожни проблеми, тези капсули са чудесни.

PB Assist ® +

Не е тайна, че пробиотиците са чудесни за червата. С тях храносмилателната система може да функционира по най-добрия начин. PB Assist + е комбинация от пребиотици и пробиотици за насърчаване растежа на добри бактерии в стомашно-чревния тракт. Освен това може да подкрепи метаболизма и да помогне по-доброто усвояване на хранителните вещества от храната. Капсулата е специално разработена с двуслойна система с време на освобождаване, която предпазва пробиотиците от стомашна киселина.

Ако използвате самостоятелно, приемайте по една капсула три пъти дневно с храната в продължение на 10 дни всеки месец.
Ако приемате като част от тримесечно почистване след GX Assist, приемайте три капсули на ден в продължение на пет дни, а след това по една капсула на ден в продължение на 15 дни.

PB Assist ® Jr.

PB Assist Jr. е пробиотична добавка на прах,предназначена за тези, които имат проблем с приема на хапчета. Добавката включва до 5 милиарда живи клетки в уникален бленд от шест различни пробиотични щама. Пробиотиците са смесени в много вкусен прах за перорално приложение.

Приемайте по едно саше на ден. Изсипете съдържанието на сашето директно в устата или смесете веднага с вода, сок или напитка, която предпочитате, и изпийте веднага. Не смесвайте с гореща вода. Може да се смесва и със студени храни като кисело мляко,
шейкове, зърнени закуски и др.

Zendocrine ® Softgels

Формулирани с етерични масла, те помагат за пречистване на черния дроб и цялостна детоксикацията на организма. Te са чудесни, ако искате да си направите пречистваща програма.
Взимайте по една капсула два до три пъти дневно в продължение на месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *