Сибирска ела

Ако търсите масло, което да предлага освежаващ, дървесен аромат, но да има успокояващо и релаксиращо въздействие, изберете Сибирска ела (Siberian Fir).

Маслото има уникален състав, който в основата си е борнил ацетат, а това предоставя голяма част от успокояващите му ползи. Сибирска ела има мощни антивирусни и антисептични, противогъбични свойства, действа като противовъзпалително и спазмолитично средство.

Когато дифузирате масло от сибирска ела, имате не само дезодорант, но и мощен дезинфектант и освежител за въздуха.

На емоционално ниво елата действа като средство за облекчение, помага за успокояване в стресови ситуации, премахва нервното напрежение и има благоприятно въздействие при тревожност. Тя е подходяща за хора, които страдат от загуба на памет или имат проблеми с концентрацията.

Ако имате кашлица, пуснете в дифузера масло от сибирска ела, за да намалите риска от инфекция на синусите и да облекчите дишането.

Маслото е чудесно и при най-често срещаните дерматологични проблеми – псориазис, екзема, пъпки, ухапвания от насекоми. То може да се използва при белези, гъбички и порязвания, както при тежки и леки изгаряния, заради заздравящите си и антибактериални свойства.

Сибирската ела е чудесен аналгетик и се слави с обезболяващите си свойства, помага при болки в ставите, облекчава симптомите на артрит, за лечение на ревматични болки.

За стомашно – чревния тракт, елата действа като ефективен диуретик.

Как да употребяваме маслото от Сибирска ела:

След изморителна дейност нанесете на мускулите и ставите или използвайте с фракционирано кокосово масло за масаж.

• Добавете капка или две към Вашия овлажняващ продукт и нанесете по задната част на врата или долната част на стъпалата.

• Нанесете локално върху кожата за успокояване на кожните раздразнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *