Топ 6 антибактериални етерични масла

Бактериите са навсякъде около нас и ако може да се предпазим с естествени средства, би било най – добре. Дори когато говорим за вирусите, първата ни мисъл е да посегнем към антибиотици или към синтетичните лекарства.
Антибиотиците могат да направят бактериалните щамове устойчиви, а синтетичните форми на антибиотици обикновено убиват добрите бактерии, които се намират в телата ни, но от които се нуждаем, за да бъдем здрави.

В същото време много антибиотици изобщо не са ефективни за убиване на бактерии, тъй като инфекцията, с която се опитвате да се борите, става резистентна към лекарствата поради широкото му използване.

Друг факт – повечето лекарства, отпускани по лекарско предписание всъщност се моделират от етерични масла, затова, ако търсите да се борите с бактериите, няма по-добър вариант от комбинация от здравословни храни и антибактериални етерични масла.

Етеричните масла са ефективно средство за справяне с различни проблеми – от тревожност и депресия, през артрит и алергии, до борба с инфекциите. Изследвания показват, че някои етерични масла могат ефективно да убиват бактериите, без да станат резистентни към тях, което ги прави страхотни антибактериални и антимикробни средства.

Вижте кои са най-ефективните антибактериални етерични масла за борба с бактериалните инфекции.

1. Канела
2. Мащерка
3. Риган
4. Чаено дърво
5. Eвкалипт
6. Мента

Др. Акс препоръчва да смесвате едно от тези масла или комбинация с една чаена лъжичка мед и / или кокосово масло и да прилагате локално върху засегнатата област. Можете дори да комбинирате по една капка от риган масло, канела и мащерка с мед и да ги приемате вътрешно като тоник.

Срещу какви бактерии могат да помогнат етеричните маслa
1. Борба с бактериалните инфекции, като Candida и E. Coli
2. Борба със стафилококови инфекции
3. Инфекциите и микроби
4. При контакти с много хора при пътувания

Как да използвате антибактериалните етерични масла
Има няколко начина да използвате някои от етеричните масла. Можете да ги използвате вътрешно (само ако са 100 процента чисти), локално и като ги дифузирате.
Има много антимикробни, антибиотични и антибактериални етерични масла, които са изключително полезни в борбата със съществуващите инфекции, както и за предотвратяването им. Независимо от това, те са силно концентрирана екстракция от растенията и трябва да се използват с внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *