8 причини да имате дифузер у дома

Ако етеричните масла и природосъобразният начин на живот не са ви непознати, със сигурност знаете, че един от най -добрите начини да се възползвате от силата на маслата е чрез дифузия. Благодарение на тях може да подобрите имунитета си, да увеличите енергията, концентрацията и да имате по – спокоен сън.

Ултразвуковите дифузери работят чрез ултразвукови вълни и вода, за да дифузират ароматерапевтичното масло. Това създава фина мъгла от масло и вода, която се разпръсква във въздуха, ароматизира и вдишвайки ги, те навлизат в дихателната ни система и в кръвообращението.
Друго предимство на дифузера е, че овлажнява въздуха в помещението, нещо, което е особено важно при хора, които имат проблеми със синусите или често страдат от запушен нос.

Факт е, че тези удобни малки устройства са чудесни за всяка възраст и може да ги използвате по всяко време на деня, с различни комбинации от масла, в зависимост от това, какъв ефект преследвате.

А ето и някои от ползите от дифузера:

1. Релаксация и сън

Едно от най-добрите и най-известни приложения на етеричните масла е тяхната способност да подпомагат релаксацията и добрия сън. Нощем пуснете лайка, лавандула или градински чай и се насладете на блажена нощ.

2. Повишава настроението

Точно както може да ви помогне при почивка, така може да използвате дифузера и за създаване на енергизиращо настроение. Ароматизирайте по време на работа, на бизнес среща, при представяне, което правите.
Препоръчителни масла: портокал, жасмин, роза, бор, сандалово дърво, ванилия

3. Имуностимулант

В сезона на грипа и настинките, пуснете дифузера на работното място или у дома, за да се защитите от вируси и бактерии. Много етерични масла имат мощно антимикробно действие и когато се разпръскват във въздуха под формата на мъгла, органичните съединения влизат в директен контакт с патогените във въздуха, преди да нахлуят в тялото ви.

Второ, етеричните масла могат да се използват и за подсилване на имунната система. Не на последно място, някои дифузори също се ползват и като овлажнители, което ще ви помогне да поддържате дихателните си пътища драви.

Препоръчителни масла: чаено дърво, градински чай, розмарин, грейпфрут, лимон, мащерка

4. Подпомага дишането

Етеричните масла са чудесни за намаляване на възпаленията и при затруднено дишане. Ако сте склонни към алергии или имате чести респираторни проблеми, дифузирайте етерични масла в помещението, където прекарвате най-много време.

Препоръчителни масла: мента , розмарин, лимон, евкалипт

5. За облекчаване на болката

Факт е, че когато се приложат директно върху кожата, етеричните масла имат ефект срещу болката. Но и с дифузия също може да си помогнете при постоянната болка като такава, причинена от главоболие, възпалени стави и преуморени мускули.

Препоръчителни масла: джинджифил, лайка, лавандула, евкалипт, градински чай, розмарин, бергамот

6. Подобрява концентрацията

Използването на етерични масла в дифузер е ефективен начин за супер зареждане на мозъчните клетки. Отново този ефект работи на множество нива. Първо, много етерични масла имат адаптогенни качества – това означава, че те са успокояващи, когато сте подложени на стрес, но могат да ви дадат и стимул, когато се чувствате отпаднали.
Балансирайки настроението, маслата във въздуха ще ви помогнат да се съсредоточите.

Препоръчителни масла: мента, евкалипт, лимон, бор, розмарин

7. Отблъсква насекомите

Независимо дали са комари, домашни мухи, плодови мушици или молци, правилните етерични масла ще ви помогнат да се справите с тях.

Препоръчителни масла: карамфил, лимонова трева, розмарин, кедрово дърво, цитронела, лимонов евкалипт

8. Усещане за свежест

В разгара на летните месеци пускането на климатик през целия ден не е най-доброто решение. Вместо това, заредете дифузера с освежаващи аромати, за да създадете усещане за свежест и хлад.

Препоръчителни масла: люта мента, евкалипт, сладка мента, уинтъргрийн

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *