Как маслата ще помогнат да повишите имунитета и да се преборите със сезонните неразположения


Днес само преминаването през каналите на телевизора и слушането на новинарските емисии може да ни доведе до стрес. От новите вируси, през икономически колапс, до заплахите за околната среда, всичкия негативизъм безспорно влияе на имунитета ни.
Факт е, че всеки от нас има право и основание да бъде съкрушен, уплашен и притеснен. Но има превантивни мерки, които вие и вашето семейство можете да предприемете, за да подсилите защитната бариера на имунната си система и да подкрепи тялото си.

В допълнение към здравословните хранителни навици, повече движение, почивка, релаксиращи програми (медитация, йога) и природосъобразни продукти за лична грижа и хигиена, може да подкрепите тялото си и със силата на етеричните масла.

И, говорейки за маслата, мислете за тях като за универсално средство, което може да включите във всичко в ежедневието си – в домакинските почистващи продукти, за пречистване на въздуха, локално, за да поддържате тялото, вътрешно (в някои случаи), за да осигурите на тялото си незабавна имунна защита.


Ето 10 масла, които ще подсилят имунитета ви:

Карамфил – това масло е антиоксидант, поддържащ здравето на тялото ви до клетъчно ниво. Карамфилът е горещо, пикантно масло, затова не забравяйте да го разреждате, когато го използвате локално.

Канелата има мощни почистващи и повишаващи имунитета ползи. Добавете капка – две към сутрешния си чай или кафе или приемайте в капсула, за да осигурите на имунната си система подкрепата, от която се нуждае, за да сте здрави. Освен това маслото е чудесно за почистване на повърхности и пречистване на въздуха. Може да направите и гаргара с 1 капка масло заедно с 1 супена лъжица вода, за да успокоите гърлото си.


Евкалипт – той осигурява дихателна подкрепа, има почистващи и освежаващи свойства. Чудесен е както за дифузиране, така и за почистване.

Розмарин – маслото има мощни съставки, които поддържат имунната система на тялото ви. Можете да го използвате ароматно, локално или вътрешно, да го добавите към вашите почистващи продукти за допълнителна защита.Риган – това е идеално масло за подсилване на имунната система, помага на дихателната система и за почистване на повърхности и въздух. Маслото е мощен антиоксидант, който поддържа цялостното ви здраве!

Тамян – това е заземяващо масло, което балансира емоциите и същевременно поддържа имунната система. Може да се добави и към вашите почистващи продукти за поддръжка на дома.


Цитрусовите масла, като лимон и див портокал имат подмладяващ, освежаващ аромат, но и мощни почистващи и подсилващи имунитета свойства. Те са с високо съдържание на антиоксиданти и може спокойно да приемате вътрешно всеки ден. Освен това са чудесни в спрей за почистване на повърхности, които и да дифузирате, за пречистите дома ви и въздуха, който дишате!

Мента – това масло е перфектен помощник на дихателните пътища. Независимо дали е за здравето на белите дробове или да се освежите, вдишването на аромата предлага незабавни резултати!


Чаено дърво – то помага за поддържане на здравословна среда във вашия дом или офис поради мощните си почистващи и пречистващи свойства. Това е силно подсилващо имунитета масло, което можете да вземете със себе си навсякъде, където отидете.

Кардамон – това масло има пикантен, охлаждащ аромат, помага за по – лекото дишане и подкрепя имунната ви система. Комбинирайте с цитрусови масла за оптимален резултат.

Което и от тези масла да изберете, няма да сбъркате. Изберете едно или направете ваша комбинация. Наред с единичните маслата, doTerra предлага и две патентовани смеси.


OnGuard Protective Blend е смес от няколко имуностимулиращи масла и е задължителна, за да защитите вас и вашето семейство от вируси и сезонни заплахи. Може да изберете от продуктите на цяла линия продукти OnGuard (дезинфекциращ спрей, сапун за ръце, капсули, вода за уста. За превенция просто сложете две – три капки с капка лимон към чаша вода за ежедневна имунна подкрепа!

Респираторният бленд Breathe (Air) е комбинация от най – добрите респираторни масла, за да подпомогне лекото дишане и ще ви предпази от сезонни и екологични заплахи. Можете да дифизурате или да го нанесете на гърдите и стъпалата си, за да поддържате чисти дихателни пътища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *