Как да победим стреса и да се радваме на повече спокойни моменти

Настоящият момент на социална дистанция и неизвестност буди тревога във всеки от нас. Неочакваните промени в живота на човек се отразяват безспорно върху ежедневието му, начина на живот, работата, взаимоотношенията, бъдещите планове….

И ако трябва да опишем всичко с една дума, това е стрес. Всъщност ние живеем под постоянен стрес, макар и да не го осъзнаваме. А когато сме под влиянието му, цената ни плаща тялото ни под формата на безсъние, нервност, постоянно усещане за тревога, нездравословно хранене, емоционален дисбаланс, паник атаки, хормонален дисбаланс.

Хроничният стрес потиска имунната система, а резултатът е, че ставаме по – податливи на болести и възпаления. И тук идва въпросът – как да намалим стреса, за да поддържаме имунитета си? Един от начините да се справим е като използваме силата на ароматерапията.

Изследване, цитирано от д-р Мариса Шнайдер, показа, че дори само вдишването на химичните съставки на някои етерични масла или смес от етерични масла може да намали стреса и безпокойството и дори да подпомогне емоционалния баланс.

Ето защо включването на етерични масла в ежедневието е от решаващо значение за повишаване на самоувереността, поддържане на добро здраве, за повишаване на производителността и концентрацията. Ако и вие усещате, че нивата на стрес надделяват у вас, вижте два бленда по рецепта на д-р Шнайдер, които може ще ви успокоят за секунди.

Nix Anxious Feelings – бленд за дифузер
2 капки масло от кедър
2 капки Див портокал
1-2 капки Иланг-иланг
1-2 капки лавандула

Смесете маслата и дифузирайте или нанесте 1-2 капки на дланите и направете 3-5 дълбоки вдишвания от корема.

Overwhelm Be Gone – бленд за ролон
8 капки лавандула
7 капки кедър
5 капки ветивер
4 капки див портокал
4 капки Иланг Иланг

Смесете етеричните масла в 10 мл. ролон бутилка и долейте с фракционирано кокосово масло. Нанесете от сместа върху дланите и направете 3-5 дълбоки дишания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *