Помощ при вертиго

Вертиго или казано по друг начин – световъртежът е състояние, при което човек изпитват внезапно усещане за въртене, движение, дезориентация. В зависимост от тежестта на състоянието, то може да продължи за кратък период от време до няколко дни.

Рискът от развитие на световъртеж може да се увеличи с възрастта, като 30% от хората на възраст над 60 години са имали такива случаи.Медиците различават два вида световъртеж, периферен и централен. Периферният се дължи на проблем в частта на вътрешното ухо, която контролира баланса и от наранявания на главата или лекарства. Това е най-честата форма на световъртеж и няма основни рискови фактори.

Централният световъртеж може да бъде причинен от проблем в мозъка, определени лекарства, множествена склероза или мигрена.В някои случаи симптомите на световъртеж могат да включват усещания за въртене, гадене, повръщане, загуба на равновесие, главоболие , изпотяване, загуба на слуха или зрението. Някои позиции на главата също могат да предизвикат периферен световъртеж.Ако страдате от подобен проблем, има естествен начин да си помогнете и това са етеричните масла.

Най-добрите етерични масла при вертиго са Мащерка, Мента, Джинджифил, Лавандула, Лимон.

А ето и две рецепти, които могат да ви помогнат за облекчение на симптомите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *