Как да успокоите детето с етерични масла

Независимо дали сте насред магазина за хранителни стоки, в хола или изпращате детето си на училище, нервните изблици са нещо, от което всеки родител се страхува. Понякога това се дължи на липса на сън, друг път детето може просто да е преуморено, а често дори няма логично обяснение.

В подобни моменти всеки родител реагира по различен начин – дава любима играчка, пакетче бонбони, стискате зъби и просто му казвате да мълчи или се опитвате да го усмирите с прегръдка.Зад всичко това обаче стои точно онзи страх, да не се случи в най-неподходящия момент и ситуацията да излезе извън вашия контрол.

Освен с изпитаните от вас методи (да се надяваме и работещи), в помощ може да използвате и силата на етеричните масла. Те са естествен и натурален начин да създадете спокойна и хармонична среда – както за децата, така и за възрастните.

Наред с успокояващите масла, подходящи за деца – лавандула и лайка, doTerra има и две невероятни смеси, предназначени специално за малките!

Calmer® Restful Blend

Ако децата ви са превъзбудени и не искат да заспят точно преди лягане, най – вероятно домът ви е като бойно поле от тичане и скачане. В този момент може да помогне блендът Calmer. Той комбинира свойствата на лавандулата, кананга (иланг – иланг), дървото на Буда и римска лайка, за да подпомогне спокойствието и да намали спонтанните изблици на гняв и стрес.

Как да използвате Calmer®

👦Преди лягане, намажете Calmer на гърдите и гърба на детето, за да подпомогнете спокойния сън.
👧Нанесете Calmer върху китките на детето в края на деня, за да помогнете за намаляване на тревогата и неспокойствието.
👦Ако детето ви трудно се успокоява, нанесете Calmer на ходилата на краката преди лягане, за да помогнете да се отпусне преди сън.

Thinker ®

Друга уникална комбинация, предназначена само за деца, е Thinker Focus Blend. Тя може да помогне за намаляване на чувствата на психически стрес, когато детето е разсеяно или претоварено. Често ключът към това да успокоите малките, е да накарате детето да се съсредоточи върху нещо различно и да забрави за гнева.
Канализирането на енергията на детето може да му помогне да разбере своите емоции, създава усещане за концентрация и фокус, като същевременно помага за намаляване на чувствата на психически стрес, създава благоприятна среда за повече креативност и фокус.

Как да използвате Thinker®
👧Нанесете сместа на китките на детето и го накарайте да вдиша дълбоко, за да насърчите усещането за концентрация и бдителност.
👦Когато детето ви е обладано от чувства на тъга или стрес, помогнете му с Thinker®, за да повиши настроението си.
👧Ако детето ви е претоварено или разочаровано в училище или по време на домашна работа, сложете в раницата му бутилка Thinker® и му кажете да нанася на всеки 2-3 часа зад ушите и по вратлето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *