Най-добрите смеси за дифузер за деца

Откакто маслата влязоха в дома ни, почти няма ден или нощ, в която да не пускам дифузер с различни смеси. Обикновено избирам варианти според това, дали има някакъв проблем – запушен нос, кашлица, неспокоен сън, за концентрациям тонус или превенция, или просто залагам на любими релаксиращи аромати.

Най-често дифузерът работи в стаята на детето ми,и дори той сам си избира комбинациите, които са пуснем. Освен това нашият уред, подобно на повечето дифузери, има възможност за включване на различен цвят мека светлина, което е част от цялостното изживяване в подготовката на ароматната ни смес за през нощта.

Днес искам да ви представя няколко любими смеси, които са подходящи за деца, но съм сигурна, че ще се харесат и на всеки възрастен.

Смес за Лека нощ
Ако имате проблеми със съня, искате да създадете успокояваща атмосфера и да заспите по – бързо, опитайте тази смес. Можете също така да използвате тези масла и като бленд за мазане с разреждане според възрастта на детето!

3 капки лавандула
2 капки копайба
1 капка лайка

Смес за имунна защита
Тази смес е чудесна за употреба, когато детето е на градина и училище, по време на грипния сезон или просто не се чувства добре. Може да дифузирате и през по-хладните месеци или за пречистване на въздуха у дома.

2 капки див портокал
2 капки тамян
1 капка карамфил
1 капка риган

Смес при болно коремче
Ако детето ви се оплаква от дискомфорт в корема, тази смес ще бъде чудесна за него. Маслата имат силно действие когато се прилагат ароматно и така ще помогнат за облекчаване на чувството на гадене. Ако на вас или на детето ви прилошава по време на път, направете тази смес и вдишвайте направо от бутилката.

3 капки джинджифил
2 капки копър
1 капка мента

Смес при кашлица
Кашлицата често води до неспокойни нощи и за детето, и за родителите. С помощта на тази смес ще помогнете за по – лекото дишане и за изчистване на дихателните пътища. Ако дифузирате през нощта, добавете лавандула към сместа, за да подпомогнете здравословния сън.

3 капки евкалипт
2 капки лайм
1 капка тамян

Масла и смес за настроение
Цитрусовите и флоралните етерични масла са невероятни за поддържане на доброто настроение и могат да насърча положителните чувства. Всеки има нужда от нещо, което да го стимулира, дори и децата. А тази смес е чудесна, ако детето не е в настроение, недоспало е или просто това не е неговият ден.

2 капки див портокал
2 капки бергамот
1 капка лавандула
1 капка лимон

Масла и смес за концентрация
След дълъг ден в училище, понякога може да е трудно да накарате децата да седнат и да се съсредоточат върху домашните. Използвайте тази смес, за да им помогнете да се концентрират върху задачите си. Тези масла могат да стимулират мозъка и да подпомогнат паметта.

3 капки мента
2 капки розмарин
1 капка тамян

Успокояване на емоциите
Дивият портокал и лавандула се комбинират добре заедно и могат да за баланс на емоциите и за успокояване на нервната система. Тази смес може да направите и ролон и да нанасяте на пулсовите точки при нужда.

3 капки див портокал
3 капки лавандула

Колко капки да сложите в дифузера?
Всеки има различен дифузер, слага различно количество вода или просто не харесва силните аромати. Някои уреди може да се нуждаят само от 4-6 капки масла, докато за други трябва да сложите по 16-20. Ето една промерна диаграма, за да определите броя на капки масла, които трябва да използвате във вашия дифузор:

100 мл: 3-5 капки
200
мл : 6-10 капки
300
мл : 11-15 капки
400
мл : 16-20 капки
500
мл : 21-25 капки

Когато избирате кои етерични масла да дифузирате на децата си, имайте предвид качеството и източника на марката, която използвате. Не всички етерични масла се еднакви, затова се доверете само на качествени такива, които се контролират и които могат да ви гарантират чистота и произход. Аз и семейсвтото ми използваме само маслата на doTerra и съм спокойна, че ефектът е напълно здравословен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *