Маслото от мандарина – един по – различен цитрус

Когато говорим за цитрусовите масла, първите, които изникват в съзнанието ни са лимон, портокал, грейпфрут…Но има и едно друго масло, което е не по – малко полезно и има безброй ползи за здравето и имунитета. Известно със своите успокояващи и балансиращи свойства, етеричното масло от мандарина е ценно допълнение към колекцията ви от масла и е добре да имате под ръка.

Маслото от мандарина е чудесно допълнение към напитките и десертите заради свежия си, сладък вкус и аромат. Наред с това то подпомага храносмилането, а благодарение на антиоксидантите, намалява възпалението и поддържат здравия стомах. Приемът на мандариново етерично масло вътрешно също помага за поддържане на черния дроб и за детоксикация.

За да стимулирате метаболизма, вземете сутрин капка мандарина и капка мента в чаша вода. Когато усетите непреодолимо желание за сладко, просто вдишайте аромата на мандариново масло или изпийте капка в чаша вода, вместо да посегнете към бисквитите.

Подобно на всички цитрусови масла и мандарината е мощен имуностимулатор. Когато го приемате вътрешно, неговите антиоксиданти ще подпомогнат имунната система, а най-добрият начин за това е като добавите капка към смутито.

Един от най – ефективните начини да се възползвате пълноценно от мощните свойства на маслото от мандарина е да дифузирате. То помага за поддържане на дихателната система, прочиства и освежава въздуха у дома. Комбинация с тамян, чаено дърво и / или евкалипт е чудесна смес за респираторната система.

Сладкият аромат на мандарина ще ви освежи и ще повдигне настроението, ще успокои тревожността и ще ви помогне да се справите със стреса. Това, което отличава мандарината от останалите цитрусови масла са неговите съставки линалол, алфа-пинен и мирцен, които подпомагат съня, повишават тонуса, подсилват усещането за хармония, баланс и спокойствие. И ако повечето от нас приравняват цитрусовите масла с летните аромати и миризми, мандарината също така се комбинира добре с масла като канела и карамфил, което го прави подходящо и за есенния сезон.

А сега искам да ви споделя една рецепта на д-р Мариза Шнайдер, която може да изпробвате в моментите, в които се чувствате в безизходица и имате нужда от стимул, за да продължите.

Бленд за кураж и повече увереност
7 капки масло от мандарина
6 капки масло от тамян
5 капки етерично масло от мента
2 капки масло от канела

Начин на употреба:
Смесете маслата в 10 мл стъклена ролон бутилка и допълнете с базово масло по избор. Нанесете на тила, слепоочията, китките и зад ушите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *