Как да премахнем тъмните кръгове под очите

Когато чуем: „О, изглеждаш доста уморен!“ знаем какво означава това – по – деликатният начин да кажем на някой, че не изглежда добре. Обикновено сивият и безжизнен вид се проявява под формата на тъмни кръгове, торбички под очите, отпусната и сива кожа…

Причините за това могат да бъдат безброй – от стрес, през липса на сън, алергия, заболяване, дефицит на витамини, лошо кръвообръщение, до ген. И ако на пазара може да намерите доста скъпи кремове, които ви обещават блестящи резултати, аз ви предлагам да погледнете към вашата колекция от масла и да опитате да оправите проблема с тях. Няма по – лесен, по – естествен и безопасен начин да се справите с тъмните кръгове под очите.

Най-добрите масла, от които може да изберете са тамян, кипарис, лавандула, римска лайка, лимон и роза.

Тамянът има способността да се справя с пигментни петна, фини линии, бръчки. Просто сложете в ръката малко базово масло и добавете 1-2 капки тамян, след което нанесете в зоната около тъмните кръгове. За по – силен ефект, може да приемате тамян и вътрешно – в капсула или под езика.

Кипарисът се счита за изключително полезно масло за кожата, при стареене и за тонус на кожата. Той може да помогне за кръвообращението, когато се прилага локално, което го прави чудесно масло за тъмни кръгове под очите.

Лавандулата намалява несъвършенствата по кожата и може да успокои кожни раздразнения. Освен това е чудесно масло при петна, неравномерен тен, обриви и белези.

Римската лайка е много нежно етерично масло, което носи редица ползи за кожата. Освен това тя е известна и със своите противовъзпалителни свойства.

Лимонът може естествено да изсветли кожата и той е хидратиращ. Богат е на витамини, които помагат за по – свежия и младежки вид на кожата.

Роза – розовото етерично масло е невероятно полезно за суха кожа и е сред най – добрите против стареене. Розата е с високо съдържание на витамин С и спомага за производството на повече колаген.

Най – добрият начин да използват тези масла е да сложите в ролон бутилка и да нанесете в зоната около окото.

Ето и една рецепта, която може да опитате.

4 капки тамян
4 капки лавандула
3 капки римска лайка
3 капки роза
2 капки кипарис
2 капки лимон

Смесете всички етерични масла и долейте с 10 мл. фракционирано кокосово масло. Нанасяйте под очите два пъти дневно за най-добри резултати.
Тъй като кожата около окото е много чувствителна, първо изпробвайте тази смес на вътрешната страна на китката, за да сте сигурни, че нямате чувствителност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *