Как да се справим с гаденето по време на път

Почти не познавам човек, който да не обича да пътува. Без значение дали е с кола, самолет, влак, автобус…. пътешествията са начин на живот и при всеки удобен случай много от нас се отправят нанякъде. Но наред с удоволствието, мои познати споделят, че често им прилошава по време на път, особено в кола или самолет. За съжаление това често е процес, който не може да контролираме и е в състояние да провали цялото удоволствие от изживяването. Аз самата го изпитах преди години на корабче във Венеция и честно казано, до тогава изобщо не съм и подозирала, че може да ме сполети подобно нещо. Ако и вие имате този проблем, сте на правилното място :).

Защото с няколко масла под ръка, може да потиснете това неприятно усещане и да направите приключението си по – вълнуващо и безпроблемно. Ето кои са най – добрите масла при гадене и как да ги използвате:

Джинджифил
Тази класическа подправка е едно от най-добрите етерични масла срещу гадене, благодарение на химичните компоненти зингиберен и феландландрен. Просто сложете една – две капки джинджифилово масло към чаша вода и изпийте, за да облекчите дискомфорта.

Мента
Когато имате разстроен стомах по време на път, капсула с ментово масло може да помогне. Ако имате от малките перлички, вземете няколко от тях. В случай, че маслото от мента ви е твърде силно, опитайте със сладка мента. Тя е нежна и деликатно ще ви помогне да облекчите усещането за гадене. Освен това е много подходяща за малки деца – дайте на детето да вдиша от шишенцето.

DigestZen ®
Още едно изпитано масло, което може да вземете с вода е сместа DigestZen. От нея може да пиете дори профилактично, ако се страхувате, че може да ви прилошее. А най – хубавото е, че DigestZen ® Digge Blend Softgels може да държите в чантата или раницата и те да ви помагат в неочаквани моменти на дискомфорт. Опитайте и DigestTab, дъвчаща таблетка, която поддържа баланса на стомашната киселина с калциев карбонат. Той включва джинджифилово масло, масло от копър и кориандър.

Ако не искате да приемате масла вътрешно, друг начин да облекчите дискомфорта е да вдишвате от тях. Благодарение на своя аромат, те ще ви помогна да успокоите сетивата и емоциите. Всеки път, когато внезапно почувствате гадене или когато се подготвяте за пътувания или събития, при които може да ви се гади, нанесете локално джинджифилово масло, мента, масло от копър, кориандър или DigestZen.

Вдишвайки успокояващите аромати на тези масла, ще насърчите усещането за спокойствие и ще направите пътуването едно наистина приятно изживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *