Как етеричните масла помагат при спорт

Поддържането на активен начин на живот и спортът са две от най-важните неща, за да поддържате здравето, тялото и ума си. И точно тук идват етеричните масла, които са незаменим помощник за почивка, възстановяване, като мотиватор, който ще ви движи напред.

Загрявка
Етеричните масла, които затоплят в природата, могат да бъдат изключително полезни за тялото. Благодарение на техните загряващи свойства, те са чудесни за подготовката на тялото ви преди тренировка.
Етерични масла със затоплящи свойства са: Черен пипер, Касия, Канела, Карамфил, Тамян, Уинтъргрийн.

След тренировка
Успокойте мускулите и ставите с Deep Blue: Смес от осем етерични масла,Deep Blue е полезен след силова тренировка, защото дава успокояващо въздействие на гърба, краката и стъпалата.

Копайба: Копайба се счита за едно от най-добрите противовъзпалителни и обезболяващи масла.

Уинтъргрийн (Wintergreen): Основната химична съставка на това етерично е монотерпенов естер метил салицилат, който често се среща в лосионите и се използва за успокояване на мускулите и ставите.

Евкалипт: Евкалиптът трябва да се разрежда с базoво масло (като фракционирано кокосово масло) преди да се прилага локално и да се използва умерено. Нанесете евкалиптово масло върху рефлексни точки, за да облекчите болките в мускулите и ставите.

Рани и белези
Тези, които тренират на открито, знаят, че нараняванията и белезите са неизбежни. Някои етерични масла обаче са известни със своите подхранващи свойства на кожата.

Чаено дърво: Това е едно от най-популярните етерични масла – и има причина. Чаеното дърво има безброй приложения за грижата за кожата и помага при рани. Просто нанесете една до две капки върху кожата и втрийте.

Тамян: Това мощно етерично масло се почита заради способността му да разкрасява и подмладява кожата, когато се прилага локално. Смесете няколко капки масло от тамян към крем за тяло и ще хидратирате и ревитализирате кожата.

Хелихризум: Той е и изключително етерично масло, но помагa най – вече за регенерация на кожата, дава енергия и жизненост. Нанасяйте локално с малко носещо масло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *