Моите 5 любими продукта или как да дадем на тялото си това, от което се нуждае

Да поддържаме тялото в добро здраве е наш дълг… в противен случай няма да можем да поддържаме ума силен и ясен.“ – Буда

Най-големият дар, който можем да дадем на себе си и на хората около нас е грижата за здравето. В свят, който всеки ден ни изправя пред десетки предизвикателства, подложени сме на постоянен стрес и негативни новини, трябва да се научим да реагираме бързо и да се адаптираме. Но наред с това, не трябва да забравяме телата си, ума, психиката, да намерим най – правилния и здравословен начин да се погрижим за тях, като ги защитаваме, подхранваме и обгрижваме.

Ето защо на помощ тук за мен идват етеричните масла и хранителните добавки. В началото, когато се запознах с doTerra, всичко се въртеше около маслата , но постепенно открих, че освен тях, сериите с добавки са нещо, което досега не бях срещала.

По принцип не си падам по подобен тип средства в подкрепа на здравето, но покрай зимният грип се „пречупих“ и реших да пробвам doTERRA Lifelong Vitality Pack ®. Резултатът – повече енергия, без обичайната хронична хрема, по – лъскава коса, здрави нокти и най – важното – вирусът ме подмина, въпреки че около мен всички го изкараха.
Комплексът съдържа три бутилки капсули – xEO Mega®, Microplex VMz® и Alpha CRS + ®. И за да не влизам в подробности ще ви кажа кои са основните им преимущества:
Антиоксидантна и ДНК защита
Повече енергия
Здрави кости и стави
Здрава имунна функция
Управление на стреса
Сърдечно-съдово здраве
Здрава коса, кожа и нокти
Здраве на очите, мозъка, нервната система
За здрав черен дроб и добро храносмилане
За здрави бели дробове и дихателни пътища

У дома всички сме фенове на продуктите от серията On Guard ® – капсулите като превенция, малките перлички при първи признаци на неразположение за детето, почистващият препарат, сапуна и моите лични фаворити – пастата за зъби и водата за уста.

Като хора, работещи по цял ден пред компютъра, болките в гърба бяха част от ежедневието ни. Но с Deep Blue ® успях да реша проблема. Качествата на това масло открих с успешното справяне с дискомфорт и болка от шипове във врата. В комбинация с тамян и мента, само за два дни от тях нямаше и следа. Deep Blue ® ми помогна за справяне с изкълчване, облекчи болката от счупване, навяхване и сецнат кръст. В зависимост от проблема правя комбинации с други масла като Копайба, мента, тамян, уинтъргрийн или черен пипер.

По време на пролетния тур на doTerra си взех емоционалната серия – doTERRA Emotional Aromatherapy™ System. В началото не знаех точно за какво ще ги използвам, но осъзнах, че емоционалното здраве е също толкова важно, колкото и физическото. Ако пренебрегнем първото, вредим на второто. Замисляли ли сте се, че етеричните масла могат да бъдат изключително мощен инструмент за насърчаване на емоционалното благосъстояние? Ако не сте опитвали, задължително пробвайте някой от блендовете от серията: Motivate, Cheer, Passion, Forgive, Console или Peace.

И номер 5, но не и по значение в моята класация са продукти DigestZen. Нещо, което научих, когато започнах да се занимавам с маслата е, че всичко започва от стомаха. Ако имаме здрав стомах и добро храносмилане, ако се радваме на добра чревна флора, значи сме с една крачка напред. Нo за съжаление не винаги може да сме сигурни в качеството на продуктите, които консумираме, не всеки може да си позволи да купува био или органична храна, а това неминуемо се отразява и на стомаха ни под формата на дискомфирт, болка, подуване, разстройство или запек. Няма да крия, че и у дома това не е нещо чуждо. В тези случаи ми помагат две – три капки Zengest и таблетките от серията. За мъжа ми пък взимам компекса Zendocrine, с който си прави лека детоксикация и помага на черния дроб и жлъчката.

Е, това са моите 5, които неизменно имам у дома или на път. Защото както казва Шекспир, нашето тяло е като градина, а негов градинар е нашата воля! 🙂
Ако искате да се превърнете в градинаря за вашата градина, ми пишете, за да ви помогна и да съставим за вас най – подходящата програма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *