Това са най – скъпите етерични масла в света

Очевидно е, че обичам маслата. Те са чудо на природата и са най – естественият и безопасен начин да се погрижим за физическото и емоционалното си здраве, да бъдем по – красиви и жизнени, да се справим със стреса, дори са почистим дома и да освежим въздуха.

Но знаете ли, че маслата могат да бъдат истинско течно злато? Защо ли? Защото има видове, които струват буквално колкото ценния метал.

Вижте някои от най – скъпите масла в света. Повечето от тях може да поръчате от doTerra, но има и такива, които са изключителна рядкост.

Етерично масло от жълт кантарион
Възможно е вече да имате жълт кантарион в аптечката във вид на хапче или капсула, но под формата на масло е чудесно за кожни наранявания, леки изгаряния, разширени вени и синини. Етеричното масло от жълт кантарион струва около 110 долара за 30 мл.

Римска лайка
Красивото цвете лайка дава много полезно етерично масло. Това е чудесно масло за бебета и има релаксиращо и обезболяващо действие. Конкретното цвете, използвано за производството на масло от римска лайка, расте само в много специфични райони. Това води до голямо търсене и ниско предлагане. 5 мл. струват около 60 долара.

Масло от хелихризум
Цената на това масло е зашеметяващите 95 долара за 5 мл. Това е още едно масло, което прави невероятни неща за кожата. Може да се използва след операция или нараняване за предотвратяване на синини, подуване или възпаление. Много хора твърдят, че помага за предотвратяване и минимизиране на белези и стрии.

Масло от жасмин
Не е лесно да се извлече масло от цветето жасмин. Необходими са много работа и много цветя, за да се получи истинско масло. Както може би очаквате, това го прави доста скъпо. Всъщност можете да очаквате да платите около 100 долара за 5 мл.

Маточина
Подобно на жасмина, е много трудно да се извлече масло от маточина, а добивът е доста нисък. Тъй като е толкова трудоемка, цената е доста висока. Цената му е над 150 долара за 5 мл.

Масло от сандалово дърво
Ако решите да закупите масло от сандалово дърво, бъдете готови да платите над 90 долара за 5 мл. Особено скъпо е маслото, което се извлича от дървета, растящи в Индия. Това до голяма степен се дължи на ограниченията, които регулаторите поставят по отношение на събирането на сандалово дърво там.

Масло от агарово дърво
Само по себе си агаровото дърво е много рядко и ценно тропическо дърво, родом от Индия. Специфичното при него е, че при заразяване с плесен започва да отделя и да насища дървесината с благоуханна смола. Освен това процесът на извличане е сложен и скъп, а дърветата трябва да са в зрял период. Използва се за лечението на безпокойство, стрес, депресия, тъга, при заболявания на централната и периферна нервна система, астма, бъбречни проблеми, стомах, щитовидна жлеза, бял дроб.

Масло от франджипан
Ще платите повече от 50 долара за един единствен милилитър масло от цветето Плумерия или Франджипан. Ароматът се описва като много сладък. Високата цена на това масло се дължи на рядкостта на цветето, което расте само на Коморските острови. Маслото се използват при възпаление и за облекчение на стреса. Това масло има и уникална текстура – почти восъчна.

Розово масло
Това масло отива за около 370 долара за 5 мл. Цената е оправдана. Нужни са 4 тона розови листенца, за да се извлече само един килограм масло. За щастие на феновете на българското розово масло, ароматът му е изключително интензивен. Това означава, че само капка или две могат да бъдат използвани за добавяне на аромат към лосиони и други продукти.

Нероли
С над 80 долара за 5 мл, нероли не е най – скъпото масло, но е сред най – ценените. Прави се от портокаловите цветчета и се отличава с неповторим аромат. Съчетава се много добре с най-различни други аромати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *