5 свежи рецепти за скраб за тяло

Лятото официално дойде и е време да се погрижим за добрия вид на кожата. Какво ще кажете за ексфолиант за тяло?
Ето защо реших да споделя с вас 5 рецепти за скраб.

В тях има много мента, плодове и кокос. Всички неща, които крещят Лято! Започваме със:

Скраб#1
Скраб с манго и грейпфрут

1/2 чаша органична захар
1/8 чаша масло от авокадо (или друго базово масло)
10 капки масло от грейпфрут
1/2 чаша пресни резени манго
Смесете захарта и маслото от авокадо в малка купа. Добавете етеричните масла и разбъркайте добре. Смелете резените манго в блендер. Добавете малко вода, ако е необходимо. Преди баня смесете захарния скраб и пюрето от манго. Нанесете скраба върху влажна кожа и масажирайте нежно. Оставете да престои няколко минути и изплакнете с хладка вода. Ако не искате да използвате целия захарен скраб наведнъж, съхранявайте захарно-маслената смес отделно от плодовата. Първата в херметичен съд на стайна температура, а плодовата – в хладилник.

Скраб#2
Ягодов скраб за тяло

1/2 чаша захар
1/8 чаша масло от авокадо (или друго базово масло)
10 капки масло от мента
1/2 чаша пресни ягоди
6 листа мента
Смесете захарта и маслото от авокадо в малка купа. Добавете етеричните масла и разбъркайте добре. Смелете резените ягоди и листата мента в блендер. Можете да добавите малко вода, ако е необходимо. Преди употреба смесете захарния скраб и ягодовото пюре заедно. Нанесете върху влажна кожа и масажирайте нежно. Оставете да престои няколко минути и изплакнете с хладка вода.
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако не искате да използвате целия скраб наведнъж, можете да съхранявате захарната и маслената смес отделно от плодовата.

Скраб #3
Ананасово – портокалов скраб

1/2 чаша органична захар
1/8 чаша масло от авокадо (или всяко друго базово масло)
10 капки масло от див портокал
1/2 чаша пресни парченца ананас
Смесете захарта и маслото в малка купа. Добавете етеричните масла и разбъркайте добре. Смелете парченцата ананас в блендер, добавете малко вода, ако е необходимо. Преди баня смесете захарната и ананасовата смес. Нанесете скраба върху влажна кожа и масажирайте нежно. Оставете го да престои няколко минути и изплакнете с хладка вода.
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако не искате да използвате целия захарен скраб наведнъж, можете да съхранявате двете смеси отделно.

Скраб#4
Ментово – краставичена скраб

Съставки:
1/2 чаша захар
1/8 чаша масло от авокадо (или друго базово масло)
5 капки етерично масло от лимон
5 капки етерично масло от мента
1/2 чаша пресни резени краставица
6 листа мента
Смесете захарта и маслото от авокадо в малка купа. Добавете етеричните масла и разбъркайте добре. Смелете резените краставици и листата от мента в блендер. Добавете малко вода, ако е необходимо. Преди душ смесете захарния скраб и пюрето от краставици. Нанесете скраба върху влажна кожа и масажирайте нежно. Оставете го да престои няколко минути и изплакнете с хладка вода.
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако не искате да използвате целия захарен скраб наведнъж, можете да съхранявате захарната и маслената смес отделно от плодовата смес.

Скраб#5
Скраб с кокос и лайм

1/2 чаша захар
1/8 чаша кокосово масло, разтопено
10 капки етерично масло от лайм
1 лайм
1/4 супени лъжици кокосови стърготини

Смесете захарта и маслото в малка купа. Добавете в етеричното масло и разбъркайте добре. Добавете сока от лайм и кокосовите стърготини в блендер и пасирайте до гладкост. Добавете малко вода, ако е необходимо.

Смесете заедно захарния скраб и пюрето от кокос и лайм. Нанесете скраба за тяло върху влажна кожа и го масажирайте нежно. Оставете я да престои няколко минути и изплакнете с хладка вода.

Ако не искате да използвате целия захарен скраб наведнъж, можете да съхранявате захарната и маслената смес отделно от плодовата смес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *