6 етерични масла за здрави венци и зъби!

Вече знаете, че етеричните масла са истинска панацея, те могат да ни помогнат в какви ли не ситуации – от главоболие и стрес, през домакинството и готвенето, до регулиране на хормоналния дисбаланс.

Дори да разполагате само с основните етерични масла под ръка (говоря за 10 – те масла от регистрационния пакет), ще може да решите какви ли не проблеми.

Като част от грижата за цялостното здраве, етеричните масла са изключително полезни за нашите венци и зъби. Има обаче няколко, които са истински природен лечител и неизменен помощник в поддържането на цялостната ни орална хигиена. Вижте няколко масла, които може да ползвате, за да се радвате на ослепителна усмивка.

# 1: Карамфилът е особено важен за здравето на устната кухина. Клиничните изследвания показват, че маслото от карамфил може да облекчи болката в зъбите и помага при лош дъх и при заболяване на венците! Маслото от карамфил има естествената способност да ограничи развитието на бактерии и за борба с инфекциите на устата и гърлото.

# 2: Мащерката принадлежи към семейството на ментата и затова често се използва за направата на вода за уста – придава аромат и свежест. Тя съдържа естествени химикали, които могат да предпазят появата на кариеси, гингивити и общи инфекции на устната кухина.

# 3: Риганът е мощен антиоксидант, за който се знае, че има противовъзпалителни свойства и може да помогне за намаляване на бактериалните и гъбичните инфекции. Маслото от риган също е известно, че помага за засилване на имунната система.

# 4: Чаеното дърво е естествено средство за редуциране на лош дъх и съдържа съставки, които намаляват плаката. Това масло е перфектна съставка за домашна паста за зъби или вода за уста поради способността си да убива бактериите, да намалява кариеса на зъбите и да спира кървенето на венците!

# 5: Ментата е известна със своя охлаждащ ефект и може да успокои болката в зъбите и мускулите. Изследванията са установили, че ментовото масло е изключително мощно за борба с устните патогени убива бактериите, които са причина за заболявания на венците.

# 6: Канелата е антибактериално, противогъбично и антисептично средство, което я прави ефективно средство за борба с бактерии, микроби и патогени, причиняващи възпаление и кариеси на зъбите.

Бленд при кървящи венци:
масло от карамфил
масло от чаено дърво
базово масло (кокосово)
На лъжичка кокосово масло на стайна температура капнете по 2 капки карамфил и чаено дърво. Масажирайте нежно венците в продължение на -3 минути, след което изплакнете. Антибактериалните свойства на тези две етерични масла също ще помогнат за предотвратяване на кариеси, гингивит, лош дъх. До около седмица трябва да забележите подобрение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *