5 етерични масла за ароматни и спокойни нощи

Все повече хора се оплакват, че страдат от безсъние или заспиват много трудно. Но приемът на медикаменти не е най-добрият начин, за да набавите необходимата ви доза сън. Дали не време е да се обърнем към естествените средства? А етеричните масла са точно това, от което може да се нуждаем, за да се радваме на по – спокойна, но и ароматна нощ.

Ето пет аромата, с които не само ще постигнете спокойствие и релаксираща атмосфера в дома, но и ще създадете различно успокояващо усещане в спалнята.

Лавандула

Лавандулата е растение, за което е известно, че успокоява нервната система и предразполага към добър сън. Може да дифузирате лавандулово масло или да направите спрей за възглавницата. Смесете с малко базово масло и дестилирана вода в спрей бутилка и напръскайте.

Лайка

Лайката отпуска и облекчава тревожността, напрежението и безсънието. Тя има лек аромат, който може да създаде спокойна атмосфера. Дифузирайте или смесете няколко капки масло от лайка със сода за хляб, до образуване на паста. Сложете на нощното шкафче.

Бергамот

Ако обичате плодов аромат, пуснете няколко капки бергамот в дифузера. Цитрусовият му аромат ще освежи ума, но и ще ви накара да се отпуснете. Или смесете спирт с 20 капки етерично масло от бергамот, сложете в спрей бутилка и пръснете в стаята.

Жасмин

Жасминът е известен с това, че може да помогне за облекчение при състояние на стрес и депресия. Няколко капки масло от жасмин могат да помогнат да се насладите на по-дълбок сън. Направете свой собствен спрей като смесите дестилирана вода и 25 капки етерично масло или просто пуснете в дифузера.

Сандалово дърво

То добавя релаксиращ дървесен аромат в стаята . Тя също помага за облекчаване на емоциите и за отпускане на нервната система. Направете спрей като смесите дестилирана вода, спирт и етерично масло или сложете няколко капки в дифузера.

Всички тези масла може да приложите и като смесите с фракционирано кокосово масло и мажете преди сън пулсовите точки и ходилата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *