5 етерични масла за отслабване

Вече знаете, че етеричните масла могат да помогнат за релаксация, в грижа за кожата и облекчаване на болката, но знаете ли, че можете да ги използвате и за отслабване? Е, те не са някаква вълшебна отвара, която ще ви накара да свалите 30 килограма за 30 дни, но като приемате вътрешно, дифузирате или нанасяте масла локално, можете да подпомогнете загубата на излишни килограми, да горите мазнини, да потиснете апетита, но и да бъдете по – активни. Ето пет етерични масла, които, заедно със здравословна, балансирана диета и ежедневна физическа активност, може да бъдат в помощ, за да отслабнете.

1. Масло от мента
Маслото от мента не само повишава нивата на енергия, което помага да бъдете по – издръжливи по време на тренировките, но също така облекчава възпалените мускули и помага за по – бързото възстановяване. Изследване, публикувано в Journal of International Society of Sports Nutrition, установява, че приемът на ментово масло с вода повишава ефективността на упражнения при мъже спортисти.Освен това, ментата е естествен източник на енергия, намалява умората и подобрява фокуса, а наред с това потиска апетита и помага да се заситите по – бързо. Маслото от мента дава усещане за охлаждане, а когато го използвате локално (просто нанесете на една до две капки на слепоочията и зад врата), може да намали усещането за болка. За да облекчите мускулната треска, сложете пет до десет капки към водата във ваната.

2. Лимон
Според изследвания вдишването на аромата на етерично масло от лимон подобрява неврологичната активност, която насърчава разграждането на телесните мазнини. Лимоновото масло има както стимулиращи, така и успокояващи свойства и насърчава положителното настроение, което може да бъде изключително полезно, когато имате за цел отслабване. Освен това има способността да детоксикира и поддържа здравословното храносмилане. Добавете две до три капки лимоново масло във вода, дресинг за салата или смути, или можете да дифузирате у дома или на работа. Ако се чувствате уморени и отпаднали през деня, вдишвайте лимоново масло директно от бутилката.

3. Грейпфрут
Етеричното масло от грейпфрут спомага за активирането на ензими в тялото, които участват в разграждането на телесните мазнини. Грейпфрутът е от полза за отслабването, защото съдържа съединения като D-лимонен, отговорен за поддържане на метаболизма и пречистване на лимфните жлези. Проучванията показват също, че масло от грейпфрут регулира сърдечната честота и храносмилането, а освен това естествено потиска апетита и желанието за сладко. За да включите масло от грейпфрут в усилията ви за отслабване, добавете две до три капки към чаша вода, дифузирайте или масажирайте две до три капки върху гърдите и китките.

4. Джинджифил
Едно от най-важните предимства на етеричното масло от джинджифил е способността му да поддържа храносмилането и усвояването на хранителните вещества. То подобрява синтеза на витамините и минералите, подпомага клетъчната енергия на тялото и насърчава загубата на тегло. Ключово съединение в джинджифиловото масло е гингерол, който притежава антиоксидантна активност. За най – добри резултати добавете една до две капки етерично масло от джинджифил към чай или зелено смути за най-добри резултати. Можете също така да дифузирате джинджифил у дома или на работа, да вдишвате маслото директно от бутилката или да нанасяте две до три капки локално в областта на стомаха след хранене.

5. Канела
Канеленото масло помага за балансиране на нивата на кръвната захар и контролира желанието за сладко. Когато нивата на кръвната захар са нестабилни, често се стига до преяждане и наддавате на тегло. Плюс това, когато нивата на енергия са ниски, е трудно да се тренирате и изгаряте калории. Можете да използвате канелено масло вътрешно, като добавите една до две капки в смути или чай или да дифузирате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *