Това е най-доброто масло за вашата кожа и коса (и не само)

Маслото от здравец (гераниум) може да е не толкова популярно като другите масла, но това не го прави по-малко полезно!

Вижте 9 полезни неща, които можете да направите с него.

1. Намалете бръчките
Маслото от здравец е едно от най-популярните етерични масла за грижа за кожата. Той има леко стипчив ефект, като помага да се сведе до минимум появата на фини линии и бръчки.

2. Намалете безпокойството
Гераниумът може да ви помогне да намалите тревожните чувства. Добавете няколко капки масло от здравец към дифузера си, за да pовишите настроението, когато се чувствате стресирани или отпаднали.

3. Добавете блясък в косата
Използвайте масло от здравец в рутинната грижата за косата и за да възстановите блясъка и жизнеността й!След измиване, добавете 3-5 капки здравец балсама и ще се радвате на сияйна и по-здрава коса за нула време.

4. Отблъсква насекомите
Използвайте масло от здравец, за да отблъснете комари и насекоми! Сложете капка или две към памучна топка и я сложете навсякъде, където сте видели такива.

5. Намалете възпалението
Маслото от здравец има мощни противовъзпалителни свойства, което го прави полезно лекарство при възпаления на кожата. Разредете 5 капки масло от здравец с 1 чаена лъжичка базово масло, след което го нанесете върху засегнатата област.

6. За респираторната система
Противовъзпалителните свойства на здравец също могат да бъдат полезни за намаляване на респираторните симптоми като запушен нос. Използвайте масло от здравец във вашия дифузер, за да се радвате на чистите дихателните пътища.

7. При кожни проблеми
Благодарение на антибактериалните си и противовъзпалителни ефекти, маслото от здравец е чудесно при кожни проблеми като акне, дерматит и др. Разредете 5 капки масло от здравец с 1 чаена лъжичка масло от шипка, след това нанесете сместа върху засегнатата област веднъж или два пъти на ден, докато състоянието се подобри.

8. Спрете леко кървене
Когато става въпрос за спиране на кървенето от малки порязвания, просто сложете на памучна топка и нанесете на раната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *