Aнти-ейдж серум

Купените от магазина анти ейдж серуми могат да бъдат ефективни, но те са и доста скъпи често. Но в последните месеци като че все по – често поглеждам към простотата на чистите, терапевтични етерични масла. Така стигнах и до този изцяло натурален анти ейдж серум.

В него има няколко масла:
Лавандула – тя се използва за лечение на различни кожни заболявания като акне, бръчки, псориазис, за ускоряване на процеса на зарастване на рани, порязвания, изгаряния, включително и слънчеви. Освен това спомага за регенерирането на кожните клетки и за изсветляване на петна и белези.
Гераниум – той подобрява еластичността на кожата и я стяга, намалявайки появата на бръчки, подпомага кръвообращението, помага при синини, спукани капиляри, за лечение на рани, пъпки, кожни несъвършенства.
Розмарин – съдържа антиоксиданти, които забавят ефекта на стареенето върху кожата. Също така помага за стягане на отпуснатата кожа, като я прави по-стегната и еластична.

Естествено подхранващ серум за лице против стареене
Съставки:
Масло от шипка – 15 мл.
2 капки етерично масло от лавандула
2 капки етерично масло от здравец
1 капка етерично масло от кипарис
1 капка етерично масло от розмарин

Масло от шипка се смята, че е едно от най-добрите базови масла за анти-ейдж. Може обаче да използвате всяко друго масло, което се препоръчва за употреба в грижата за кожата, като масло от жожоба, арганово или от сладък бадем .

Смесете всички масла и внимателно нанасяйте върху фините бръчки, възрастови петна и неравномерни зони на кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *