Любими етерични масла при стрес и тревожност

Всеки човек има или е имал моменти, в които е обзет от стрес и тревожни чувства. Причините са не една или две – работа, задължения, здраве, деца….

Изненадите, които животът ни поднася са много. Но етеричните масла могат да бъдат много ефективен естествен подход за управление на стреса и тревожните чувства. Те могат да препрограмират реакцията на стрес на химическо ниво и влияят положително на настроението.Ето няколко етерични масла, които аз използвам при стресова ситуации и една рецепта за рол он при напрежение и тревожност.

Лайм
Лаймът излъчва свеж, чист, цитрусов аромат и буквално усмихва деня ми, дава ми сила и ме прави по – мотивирана.

Бергамот
Бергамотът има много успокояващ, но и енергизиращ, което го прави ефективен при стрес. Има мек, прекрасен цитрусов мирис и е един от фаворитите ми! Бергамотът може да бъде много полезен за успокояване на тревожните чувства.

Лавандула
Лавандулата е много успокояващо етерично масло и може да подпомогне чувството на релакс, особено в стресова ситуация. Само вдишвайки лавандулата, може да понижите кръвното налягане, сърдечната честота и да накарате тялото да се отпусне.

Копайба
Това е маслото, без което не оставам у дома. Освен че подсилва действието на другите масла, то е невероятно за успокоение на тревожните чувства. Произхожда от смолата на дърво копайба и има лек, но пикантен дървесен аромат.

Зелена мандарина
Това масло ми напомня за лято, свежест, природа. Винаги, когато нямам настроение и имам нужда от малко енергия, вдишвам зелена мандарина и ефектът е моментален.

Мента
Свежа, ободряваща, зареждаща. Обожавам мента и тя не случайно се смята за най- доброто масло при главоболие и паник атаки. Само две капки на китките и дълбоко вдишване са способни да заредят деня ми.

Серенити
Серенити е смес от лавандула, риган, римска лайка, иланг иланг, хавайско сандалово дърво и ванилия. Тази комбинация помага да се отпуснете и да релаксирате, особено нощем.

Баланс
Баланс е заземяващата смес на doTerra, комбинация от смърч, дърво хо, тамян, синя вратига и синя лайка. Има толкова красив аромат и насърчава спокойствието, докато балансира емоциите.

За да направите вашата смес, изберете по 5 капки от любимите си масла и допълнете с фракционирано кокосово масло. Прилагайте локално, когато е необходимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *