10 + причини да имате етерично масло от черен пипер

Аромат, който може да се опише като остър, горещ или пикантен, с малко плодови нотки. Това е етеричното масло от черен пипер, което doTerra предлага.
И ако досега сте свикнали да гледате на черния пипер като задължителна подправка за овкусяване на храната, сега ще се убедите, че маслото от черен пипер има разнообразни приложения и ползи.
Това се дължи на неговите мощни химически компоненти – то е с високо съдържание на монотерпени и сесквитерпени, естествени химикали, известни със своята антиоксидантна активност и способността да поддържат имунната система, както и да насърчават здравословна функция на клетките.

А сега вижте няколко основателни причини да включите черния пипер в арсенала си с етерични масла:

⚫То е идеално за релаксираща масажна смес поради силната си способност да затопля.
⚫Ако имате нужда да се успокоите или да облекчите тревожните чувства, дифузирайте от маслото или вдишайте директно от бутилката.
⚫Едно от най – забележителните качества на маслото от черен пипер е способността му да подсилва ефекта на маслото, с което се комбинира. Например когато смесите етерично масло от черен пипер с масло от хвойна и / или масло от кедрово дърво, резултатът е успокояващ и заземителен ефект за сетивата и емоциите.
⚫Случвало ли ви се е след спокойна следобедна дрямка да се събудите по – уморени, отколкото сте били? В такива случаи етеричното масло от черен пипер е чудесен избор. Просто нанесете няколко капки на стъпалата за стимулиращо събуждане.
⚫Етеричното масло от черен пипер съдържа много естествени химикали, които са важни за подпомагане на естествените функции на тялото. Ето защо, една или две капки етерично масло от черен пипер в капсула ще осигури на тялото ви мощна антиоксидантна подкрепа.
⚫Ако ви предстои разходка в студен ден, нанесете една капка етерично масло от черен пипер върху базово масло на стъпалата на краката, за да засилите циркулацията.
⚫В случай, че сте настинали или усещате схващане на врата или гърба след надухване, разтрийте масло от черен пипер с Deep Blue и малко базово масло на засегнатата зона. Ефектът е почти моментален.
⚫Ако имате неистово желание да запалите цигара, сложете няколко капки масло от черен пипер в комбинация с грейпфрут в инхалер и вдишайте дълбоко.
⚫Етерично масло от черен пипер е подходящо в комбинация с розмарин и майоран при студени крайници.
⚫Ако страдате от артрит, смесете черен пипер с майоран, кипарис, тамян и джинджифил за облекчаване на болките.
⚫За да стимулирате растежа на косата, сложете 1 -2 капки етерично масло от черен пипер към шампоана и измийте както обикновено.
⚫И не на последно място, експериментирайте в кухнята като включите етерично масло от черен пипер в следващото си ястие – то е изключително подходящо за маринати, супи, за месо или предястия. А в комбинация с масло от карамфил и / или масло от кориандър, ще издигнете храната на съвсем различно ниво.

Масла, които се комбинират добре с етерично масло от черен пипер са бергамот, салвия, тамян, гераниум, лавандула, карамфил, хвойна, сандалово дърво и кедър.

Ако искате да пазарувате масла с 25% по – ниска цена, последвайте този линк – http://www.mydoterra.com/petyaralcheva и направете вашата регистрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *