5 рецепти ако ви предстои пътуване

Лятото е времето на семейните пътувания, приятелските импровизирани екскурзии или на соло уикенд бягство. Без значение как предпочитате да си почивате по време нa път, е добре да сте подготвени за всякаква ситуация. Ето защо ви предлагам няколко рецепти, с които да може да реагирате във всякакви ситуации.

Мисия “Чисти ръце”
Вече всички прекрасно знаем колко е важно да поддържаме хигиена, а чистите ръце са в основата да не хванем някой вирус. По време на път не винаги има възможност да се мием, но затова държа под ръка малки спрейчета, с които да дезинфекцираме.
Ето едно предложение за такова:

Комбинирайте по 4 капки от розмарин, лавандула, чаено дърво и равенсара с гел от алое вера и спирт в спрей бутилка и пръскайте ръцете.

Спокоен път
По време на път е важно да сме спокойни и балансирани, особено, ако шофираме. Разбира се, не всеки път може да запазим душевен мир, а следващата смес ще ви помогне да се отпуснете. Може да направите сместа като ролон или да дифузирате в колата.
Какво ви трябва:
2 капки етерично масло от здравец
2 капки етерично масло от градински чай
1 капка етерично масло от пачули
1 капка етерично масло от иланг-иланг

Преодолейте часовата разлика
Ако минавате през различни часови зони е важно да сте отпочинали и свежи. Когато се налага да се отпуснете и да поспите, вдишайте лавандула или лайка. Евкалипт или розмарин ще ви помогнат да останете будни.

При умора и смяна на часовите пояси направете смес за ролон от:
6 капки джинджифил
5 капки грейпфрут
4 капки хвойна

Нанасяйте в зоната зад ушите и тила.

Без гадене на път
Колкото и да обичаме да пътувате, никой не е застрахован, че ще му прилошее в самолет, лодка или кола. На помощ тук идва инхалер с:
5 капки мента
4 капки джинджифил
3 капки фенел
3 капки кардамон

Вдишвайте когато усетите гадене и повдигане.

Помощ при слънчеви изгаряния
Вече сте пристигнали на морето и нямате търпение да стигнете до плажа. Но вечерта усещате ефекта от парещите лъчи на слънцето под формата на болезнена и опъната кожа. Слънчевото изгаряне е част от емоцията, но не е най – приятното нещо, за да започнете почивката си, нали? Затова бързо си подгответе смес от няколко капки лавандула, смесена или с алое вера, или с кокосово масло. За допълнително охлаждане, можете да добавите мента или да направите спрей:

За него ще имате нужда от
10 капки етерично масло от лавандула, 10 капки етерично масло от мента, 1/8 чаша фракционирано кокосово масло, 1/2 ч алое гел. Смесете всичко в стъклена спрей бутилкаи пръскайте върху кожата.

Вече сте готови за път. Сега просто изберете вашата дестинация 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *