Подходящи ли са етеричните масла за мен?

Сигурно е, че всеки един се е докосвал по един или друг начин до етеричните масла. Но дали знаете всичко за тях?

Какво стои зад създаването им? За какво се използват? Какви ползи носят за здравето ни? Как може толкова малка бутилка да измине толкова дълъг път? Струва ли си цената?

Толкова много въпроси!

И не на последно място, подходящи ли са за мен и моето семейство?

Ако все още се колебаете дали да включите етеричните масла във вашето ежедневие и да станат част от вашия живот, ето няколко основателни причини да го направите.

Но нека започнем отначало.

Етеричните масла са силно концентрирани екстракти от различни части на растенията. Те са летливи (което означава, че ще се изпарят лесно) и мощни (една капка масло от мента е равна на над 20 чаши чай от мента!), т.е винаги трябва да се използват с повишено внимание. Звучи страшно, но повярвайте, не е!

Неслучайно ползите от ароматерапията са признати от стотици години, а днес, благодарение на технологиите и свързаността, те стават все по – достъпни и лесни за употреба. Етеричните масла ще ви дадат толкова много ползи за здравето – физическо и психическо, за тонус, за красота, по всяко време и във всяка ситуация – когато работите, почивате, спортувате и дори, докато спите.

Има няколко начина да се възползвате от силата на етеричните масла.
Първата е чрез дифузия – добавяте вода и няколко капки от избраното от вас масло в дифузер, а ароматът ще изпълни стаята, докато вдишването на маслата ще окажат своето терапевтично действие.

Вторият начин е локално – нанасяте едно или комбинация от няколко масла върху кожата си. Просто смесете с носещо масло (като фракционирано кокосово масло, бадемово, от гроздови семки) и нанесете при необходимост.

Например, ако имате болка в мускуите, нанесете комбинация от няколко масла (Deep Blue, тамян и мента) директно върху засегнатата област.

Третият начин да усетите терапевтичният им ефект е с вътрешен прием (тук говоря само и единствено за етеричните масла на doTerra) – с вода, директно под езика, в капсула или чрез храната.

Сега, когато покрихме трите основни метод да приемате масла, нека да се задълбочим малко по-дълбоко.

А именно – какви са предимствата на етеричните масла?

Тези прекрасни природни течности имат безброй предимства:
– Насърчават спокойния сън
– Намаляват тревожността
– Увеличават енергията
– Намаляват стреса
– Могат да подпомогнат справяне при здравословни проблеми – от настинка и кашлица, рани, през ставни и мускулни болки, до кожни проблеми и дори проблеми на психо емоционално ниво.
– Помагат да намалите токсините в дома- Създава здравословна и положителна среда

Мога да продължа още много, но нека спрем до тук. Когато имате при вас тези малки шишенца, сами ще откриете техните безкрайни ползи.

За кого са подходящи етеричните масла?
За всеки! Буквално – за малкото бебе с колики, за детето, което е паднало и се е разранило, за ученика, който се концентрира трудно, за студента, на който му предстои изпит, за работещия, подложен на постоянен стрес, за възрастните, които усещат ставни болки….

Маслата могат да бъдат от полза за тези, които искат да сведат до минимум отпадъците и да водят по-здравословен, по – ароматен и по – чист и по – безопасен начин на живот.Но дори и да не изберете да използвате маслата си по някакъв начин, домът ви ще ухае невероятно!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *