Чиста кожа или как да си направим рол он за пъпки

Проблемът пъпки по лицето е до болка познат на всеки – от тийнейджъра до жената в зряла възраст, особено в периодите около цикъла. Акнето не подминава нито момчетата, нито момичетата, а причината за него обикновено се държи на хормонални смущения.

Ако проблемът е по-дълбок, може да се наложи комплексен подход – от прием на атибиотик, през козметични процедури, до нанасяне на лосиони, които да изсушат пъпките.

Появата на пъпки обаче може да бъде и заради свръхпроизводство на себум, което води до появата на комедони и пъпки. Малките масни образувания може да се появят и за заради мръсния въздух, ако имате навика да пипате лицето си, на стресова основа…

Днес искам да ви покажа един много лесен за направа рол он срещу пъпки. Може да го носите в чантата и ако усетите, че започва да се появява някоя малка пъпчица, да я третирате.

За него ви трябват:
8 капки от етерично масло от лавандула
8 капки тамян
8 капки чаено дърво
Смесете всички масла и налейте в бутилка от 10 мл. Допълнете с фракционирано кокосово масло и разбийте добре. Нанасяйте на проблемната зона, когато е необходимо.

Кои масла препоръчвам:
Тамян
Известен като царя на всички масла, той е чудесен за почти всичко, особено кожата. Често се използва в борба със стареенето, бръчките и фините линии. Ако ежедневно нанасяте тамян на лицето, може да предотвратите и намалите бръчките.

Лавандула
Лавандулата почиства, което я превръща в чудесен помощник при петна и несъвършенства на кожата, както и да успокои кожата.

Чаено дърво
То има много силен почистващ ефекти и е най-доброто масло при мазна кожа. Освен това е чудено решение и при пожълтели нокти.

Ако страдате от акне пишете ми, за да обсъдим кой е най-добрият начин за справяне с проблема и да подготвя лосион, което да отговаря на вашия тип кожа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *