Етерични масла в грижа за градината

Вече знаете, че с етерични масла може да почистите дома си, да го направите по-уханен, без наличието на вредни токсини. Но знаехте ли, че можете да включите етерични масла и в грижа за градината?

8 етерични масла за почистванеЗа вашия чист и ухаещ дом 

Ако отглеждате плодове и зеленчуци и сте почитатели на 100% органичната храна, знаете, че не бива да използвате химикали, за да спрете плевелите или да отблъснете насекоми и вредители!

Но за щастие с помощта на качествените етерични масла, лесно ще решите този проблем. Как може да стане това?

9 полезни неща, които можете да правите с етерични масла всеки денПолезни за дома и за красотата  

Нашите приятели от HealthingOils.com разкриват тайната.

Етерични масла срещу вредителите

Най-лесният начин да отблъснете листни въшки, буболечки, мухи, мравки, бръмбари, паяци и бълхи е да сложите 8-12 капки етерично масло от мента към 2 литра вода и да напръскате растенията. 

Лимонената трева ще помогне срещу летящи и пълзящи вредители, без да навреди на растенията.

Розмариновото масло пък е мощен репелент срещу мухи, бълхи и комари. Розмаринът е чудесен и за спиране на ларвите на насекомите, които лесно могат да унищожат цели култури от домати, краставици, пъпеши и дори някои кореноплодни.

Карамфил и мащерка са чудесна комбинация за кърлежи, хлебарки и мухи.

Етерични масла за опрашване

С етеричните масла не само ще отблъснете нежелани посетители от вашата градина, но може да привлечете насекоми, които да опрашват. Дивият портокал е неустоим за пчелите! С лавандула, копър и хелихризум ще привлечете повече пеперуди в градината си.

Етерични масла за малки животинки

Ако видите, че около растенията има къртича дупка или някое малко животинче се опитва да нападне растенията, има начин за справяне с тях. Напоете вълнен конец с вода, в която има по 10 капки етерично масло от розмарин и черен пипер. Вържете връвта около растенията и ще ги опазите.

Етерични масла и за вас

Работата в градината често е съпътствана от ухапване от някое досадно насекомо. Но и тук маслата ще ви дойдат на помощ. Смесете тамян, лавандула и чаено дърво с малко базово масло и намажете ухапаното място. Веднага ще усетите облекчение и ще спрете сърбежа.

Ако пък изгорите от слънцето, просто смесете 5 капки масло от мента в 100 мл спрей бутилка с вода и напръскате тялото. Веднага ще усетите облекчение и успокоение след слънчево изгаряне на кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *