Кои са най-добрите масла за кучета и котки?

Независимо дали е куче, котка, хамстер, папагал, домашният любимец е прекрасна част от нашето ежедневие. И когато започнем да използваме етерични масла, следва логичният въпрос – доколко безопасни са те за тях?
Важно е да се каже, че за разлика от нас, любимците не могат да приемат вътрешно етеричните масла, а разреждането трябва да бъде в по – различни пропорции.

Когато дифузирате етерични масла около вашия домашен любимец, хубаво е да следите за неговата реакция. Внимавайте за симптоми като летаргия, задъхване, прекомерно близане или присвиване на очите. Ако се появят тези или други необичайни знаци, изключете дифузера, отворете прозорците или заведете домашния любимец в друга стая.
Когато използвате масло локално, слагайте повече базово. След като подейства, може да измиете козината му.

Естествен репелент за кучета и котки
Ефективно средство за защита от насекоми за кучета и котки е етеричното масло от здравец. Можете да нанесете няколко капки с базово върху гърба и лапите или да направите спрей, с който да напръскате гърба.

Етерични масла за раздразнена кожа на кучета и котки
Миртата, лавандулата и копайбата, прилагани локално върху кожата, са добра опция за раздразнена кожа на вашето куче или котка. Можете да използвате едно или комбинация от тези масла. Освен това, лавандулата не е с много приятен вкус, така че вашият домашен любимец няма толкова голяма вероятност да я оближе.

Етерични масла за разстроен стомах за кучета и котки
Ако котката има разстроен стомах, можете да използвате кардамон или смирна. Разтрийте разредени по корема или по гърба им.
Ако вашето куче има разстроен стомах, разтрийте корема му с DigestZen, DigestZen Touch или Tamer. Можете да го разтриете разредено и на гърба, ако не позволява да пипате корема.

Етерични масла за котки

🐱Кои масла са безопасни за котки:
Розмарин
Лимонена трева
Тамян
Сладка мента
Хелихризум
Салвия
Смирна
Копайба

🐱Етерични масла, които са опасни за котките:
Люта мента
Лайка
Карамфил
Чаено дърво
Цитрусови масла
Канела
Мащерка
Уинтъргрийн

🐱Как да разреждаме маслата за котките
Препоръчително е да използвате 1 супена лъжица базово масло (като фракционирано кокосово масло или масло от жожоба) с една капка етерично масло. Бъдете внимателни, когато прилагате етерични масла локално върху котки. Препоръчва се това да е не повече от веднъж в рамките на период от 24 часа.
Дифузирането на етерични масла за котки не е проблем, но не ги затваряйте в стаята и използвайте дифузер, който работи / почива на всеки няколко минути.

🐱Натурален спрей за котки
Всички знаем, че котките, колкото и да са мили и гальовни, вършат доста пакости. В този случай може да направите натурален спрей, за да ги отблъснете от мебели или дивани, които са потенциална заплаха от ноктите им.
Напълнете 3/4 от стъклена бутилка със спрей с вода. Добавете капка веро, 10 капки евкалиптово етерично масло и 10 капки етерично масло от лимон. Пръскайте в районите, където котката може да прави бели.

🐹Етерични масла за кучета

Тези пухкави приятели имат по-добра имунна система от котките, а освен това за тях може да използвате по – разнообразни масла.
Безопасни са:
Розмарин
OnGurad
Лавандула
Тамян
TerraShield
Air
DigestZen
Copaiba

🐹Етерични масла, които са опасни за кучетата:
Mента
Чаено дърво
Kанела
Mащерка
Kарамфил
Wintergreen

🐹Разреждане за кучета
Тъй като кучетата се различават по размер, те ще се нуждаят от различни количества разреждане. За малките най-добре е да не прилагате масла върху тях.
За дребните породи кучета подходящо съотношение е 1 капка етерично масло към 1 чаена лъжичка базово масло.
За средните по големина породи, препоръката е 2 капки етерично масло до 1 чаена лъжичка базово масло, а за големи кучета можете да използвате само малко базово масло.

Дифузирането на лавандула за кучета и котки има успокояващи ефект за кучетата и за котките, така че спокойно може да пуснете уреда около тях!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *