Бял равнец – маслото за женско здраве

Белият равнец (Yarrow|Pom) е едно от най – добрите масла, които съм имала и които горещо препоръчвам да има в „арсенала“ на всяка жена.

Yarrow|Pom е специално разработена собствена смес на doTerra от бял равнец и студено пресовано семе от нар. Двете съставки работят в синергия и спомагат по естествен начин да се регулират защитните механизми на тялото, помагат за активизация на протеините, предпазващи кожата и подпомагат производството на колаген, стимулират имунната система, намаляват нивата на холестерола, засилват метаболизма, помагат за сърдечното здраве, мозъка и нервната система.

Всъщност равнецът е цвете от семейството на слънчогледа и се използва от древни времена. Традиционно се консумира като чай или се прилага върху кожата, тъй като спомага за лечение на рани, но малко хора знаят, че едно от големите му предимства е способността да успокоява тялото и ума.

Свойствата в маслото го правят полезен за онези дни, когато трябва да се успокоите, а дифузията или вдишването е най – лесният начин да се възползвате от успокояващите му ефекти.

Всеки път, когато искате да стимулирате усещането за спокойствие, сложете капка Yarrow|Pom в дланта си, разтрийте ръцете и вдишайте дълбоко.

Една от химичните съставки в маслото от Yarrow|Pom, известна като Бета-Карофилен (β-кариофилен) има доказани ползи за имунната и клетъчната системи.
За да насърчите здравословния имунен отговор, помислете за прием на една до две капки Yarrow|Pom ежедневно в малко вода или сок.

Когато се приема вътрешно, Yarrow|Pom осигурява на на полезни антиоксиданти, насърчава здравословния метаболизъм и възстановява жизнеността.

Yarrow|Pom е и перфектното масло за рутинната грижа за кожата. За това допринасят както семена от равнец, така и нарът, които помагат за овлажняване и възстановяване на здравия вид на кожата и същевременно работят за намаляване на несъвършенства по нея.

За да се възползвате от ревитализиращите ползи на маслото, добавете в крема за лице или просто нанасяйте по една – две капки върху лицето, гърдите, шията и ръцете всяка сутрин вечер.

Ето и топ ползите на белия равнец:
✅ Той е естествен антисептик, така че може да предотврати възпаление на раните. Ето защо много лечебни мехлеми включват равнец като ключова съставка.
✅В традиционната билкова медицина билката помага при аменорея (липса на менструация).
✅ Има лек седативен ефект и помага при безсъние и тревожност.
✅Традиционната билкова медицина в Китай, Европа и Индия използва тази билка за успокояване на възпалението при различни здравословни проблеми, особено при възпаления в червата и женския репродуктивен тракт. Показано е, че екстрактите имат противовъзпалителни свойства.
✅Спазмолитичното действие на равнеца го прави полезен при нежелани стомашно-чревни проблеми като диария, метеоризъм и спазми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *