5 начина да внесете позитивна енергия с лавандула

Лавандулата е една от най-обичаните билки и символ на чистота. Освен това тя намира и своето място във фън шуй течението за дома. И ако си мислите, че всичко се изчерпва с поставянето на букетче сушени лавандулови стръкчета в хола или саксия уханна билка в кухнята, това съвсем не е така. Защото има още начини да внесете енергията на лавандулата във вашия дом и да се възползвате от нейните лечебни свойства.

На първо място трябва да припомним, че България е една от страните, които са световен производител на лавандула и именно тук се прави едно от най-качествените и чисти етерични масла в света.

И за да се възползваме пълноценно от неговите качества и предимства, нека да го въведем и в грижата за нашия дом.

Ароматни торбички с лавандулово масло

Малки торбички, поставени в гардероба, скрина или просто като декорация е лесен начин да се възползвате от енергията на лавандулата през цялата година. Всичко, от което се нуждаете, са няколко малки торбички, за предпочитане от естествена материя (памук или лен), напълнени с вълна. Сложете няколко капки и завържете. Сега може да се наслаждавате на прекрасния аромат из целия дом. Силно ви препоръчваме да държите една при спалното бельо и ще видите как ще се радвате на по-спокойни нощи и здрав сън.

Арома торбички с масло може да купите от тук.

Лавандулови свещи

Друг лесен начин да се възползвате от лечебната енергия на лавандулата у дома (особено в спалнята си ) е да запалите свещ, приготвена с чисто етерично масло от лавандула. Имайте предвид, че много от купените от магазина може да имат токсични съставки, затова или избирайте естествени или направете сами такава.

Лавандулов спрей

Впръскването на етерично масло от лавандула във въздуха е бърз и лесен за освежаване на енергията във всяко пространство. Можете да закупите спрей с етерично масло от лавандула на много места, но лесно можете да си направите и сами. Всичко, от което се нуждаете, е малка бутилка, за предпочитане стъклена, със спрей отгоре и етерично масло от лавандула. Сипете прясна вода в бутилката (250 мл), добавете 10 капки етерично масло от лавандула, разклатете и сте готови!

Ултразвуков дифузер

Ултразвуковият дифузер е чудесен начин да се възползвате най-пълно от лечебната енергия на етеричните масла във въздуха. Той е много лесен за употреба – напълнете го с вода, добавете няколко капки масло и пуснете. Най-хубаво е да използвате вечер, за да си гарантирате здрав и спокоен сън

Лавандулова баня

Друг лесен начин да се възползвате от лечебната енергия на лавандулата е да добавяте няколко капки чисто етерично масло във ваната всяка вечер. Няма по – релаксиращо и приятно усещане от топла баня с аромат на лавандула. И не на последно място – важно е да купувате чисто етерично масло от доказан източник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *