Крем против стрии

Стриите са често срещан проблем при жените, а причините за тях са няколко – прекалено разтягане на кожата. Обичайно това се случва по време на бременност, след рязко отслабване или загуба еластичността на кожата. Резултатът – червени, лилави или бели линийки, които с течение на времето могат да избледнеят, но често никога не изчезват. Причина за появата на стриите имат и гените, така че ако вашата майка или баба е имала този проблем, не може да избягате от него. Все пак може да се погрижим за еластичността на кожата и да я направим по – мека и хидратирана.

Предлагам ви лосион против стрии, който е лесен за приготвяне и няма да изисква специални умения. Прилагането му върху кожата по време на бременност, ако пазите диета или просто след баня ще помогне да запазите мекотата на кожата и да подобрите вида й.


Какво ви трябва:

1/2 чаша кокосово масло
1/2 чаша масло от манго
1/2 чаша какаово масло
1/8 чаша зехтин
3 капки етерично масло от тамян
3 капки етерично масло от лавандула
3 капки етерично масло от роза
3 капки етерично масло от хелихризум

Смесете и разтопете всички масла, без етеричните на водна баня. Махнете от котлона и оставете в хладилника, за да се стегне, но да не става твърда. Добавете етеричните масла към сместа и разбийте с ръчен миксер до светло и пухкаво. Съхранявайте в стъклен буркан. Използвайте крема два пъти дневно.

Защо тези масла?
Кокосовото масло
е богато на витамини, които помагат да се поддържа кожата здрава. То няма да премахне стриите, но може да помогне за изсветляването й.
Маслото от манго е богато на антиоксиданти, витамини А, С и Е. То подмладява кожата, полезно е при стрии, както и други белези.
Какаовото масло прави кожата мека и гъвкава, спомага за намаляване на появата на стрии, запазва хидратацията й. Сред най-добрите етерични масла, които спомагат за намаляване на появата на несъвършенства на кожата и я поддържат овлажнена са тамян, лавандула, роза и хелихризум. Ако не разполагате с всички тези етерични масла, просто сложете наличните, с които разполагате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *