Обратно на училище или как да подготвим децата (и себе си)

Връщането на училище или детска градина може да бъде стресиращо не само за децата, но и за нас родителите. Затовa е добре отсега да помислим за подготовката и как да направим есенните емоции малко по – спокойни.

Ето 3 съвета как да започне училище по-лесно и леко.

1. Предварителна подготовка

Подготовката преди сутрешното тръгване е от решаващо значение! Научете детето от вечерта да приготвя чантата, дрехите и всичко, което му е необходимо за следващия ден, за да не се налага в последния момент да търсите и бързате за нещо.

2 Да включим маслата

Всяко дете е различно, но често основните проблеми се въртят около имунитет, концентрация, липса на енергия и мотивация.

Ето защо ви предлагам няколко ролона за тези случаи. Включете ги в сутрешната и вечерната рутина на ученика.

Ролон за концентрация
розмарин
мента
див портокал
тамян

Сложете между 3 и 5 капки от всяко етерично масло в ролон бутилка от 10 мл и допълнете с кокосово масло. Нанасяйте на пулсовите точки, преди изпит или когато е време за домашните.

Ролон при тревожност и трудна раздяла
лавандула
бергамот
ветивер
кипарис

Сложете между 3 до 5 капки от всяко етерично масло в бутилка с ролон от 10 мл и допълнете с базово масло. Нанасяйте по гръбначния стълб и върху китката, преди да пуснете детето си на училище. Те могат да слагат и през целия ден, когато се чувстват неспокойни!

Ролон за повече кураж
див портокал
канела
пачули
сладка мента

Смесете по 3 до 5 капки от всяко етерично масло в бутилка с ролон от 10 мл и допълнете с базово масло. Нанесете около сърцето, долната част на краката и пулсовите точки, когато детето има нужда от малко увереност.

Ролон при стрес
копайба
лавандула
лимон
лайм

Сложете от 3 до 5 капки от всяко етерично масло в бутилка с ролон от 10 мл и допълнете с базово масло. Прилагайте върху пулсовите точки, когато детето изпитва стрес или тревожност.

Ролон за настроение
див портокал
лимон
лайм

Сложете от 3 до 5 капки от всяко етерично масло в бутилка с ролон от 10 мл и допълнете с базово масло. Нанесете по тила, китките и по гръбначния стълб.

3. Достатъчно сън

Това е много важно правило, но вероятно най-трудното за следване. С всички извънкласни дейности може да се окаже трудна задача децата да бъдат вкъщи и в леглото рано. Но е важно да получават нужното количество, за да са в кондиция.

Има няколко неща, които можете да направите като родител, за да помогнете на детето си да спи по-добре през нощта. Нека то да ляга в един и същи час и преди сън използвайте етерични масла (мазане и дифузиране), които да го отпуснат и успокоят – лавандула, лайка, бергамот. Ако дифузирате Air ще подпомогнете по – лесното дишане, а с OnGuard ще засилите имунитета.

За да се сдобиете с маслата за вашето дете, направете вашата регистрация на http://www.mydoterra.com/petyaralcheva или ми пишете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *