Етерични масла за есента и няколко любими смеси за дифузер

Ако търсите по-нестандартен начин да посрещнете новия сезон и да подсилите имунитета си, ето едно предложение – дифузирайте етерични масла. И то не какви да е, а тези, които ще ви дадат усещане за топлина, уют и комфорт. Какво ще кажете за канела, карамфил, портокал….

Трябва да си призная, че колкото и да обичам лятото (ако може да е целогодишно), има нещо толкова обаятелно в есента и в онези миризми, които носи – на листа, пушек, на печени чушки. Хладните сутрини, цветните листа на дърветата, тиквите….Няма как да устоим пред всичко това.

А когато наоколо се носи и уханието на есенни етерични масла, които подсилват имунната система и дават най-доброто за тялото ни, идилията е пълна. Случайно или не, но някои от най-мощните стимулиращи имунитета етерични масла са тези, които миришат на есен и Коледа. Може би затова свързваме тези аромати с тези сезони?
А кои са те:

Див портокал
Дивият портокал е едно от най-използваните и любими у дома етерични масла. Има невероятни почистващи свойства, а в някои отношения е по-добър от конвенционалните почистващи продукти. Дивият портокал може да поддържа здравословен имунен отговор, помага дишането и повишава настроението. Етерично масло от див портокал може да ви даде прилив на енергия и да подслади всяка смес. Съчетава се добре с всички пикантни аромати.

Канела
Това етерично масло се извлича от кората на тропическо дърво и има приятен, но пикантен аромат. Само уханието й може да ви подготви за празничния сезон. Канелата има мощни стимулиращи имунитета свойства, пречиства въздуха.

Карамфил
Етеричното масло от карамфил може да бъде перфектното допълнение към всяка смес за дифузер, което се дължи на неговия пикантен аромат. Подобно на канелата, карамфилът има невероятни стимулиращи имунитета свойства.

Кардамон
Кардамонът е известен със способността си да облекчава храносмилателната система, да поддържа здрава дихателна система и да успокоява нервната система.

Джинджифил
Джинджифилът се използва като природен лек в продължение на много години, главно за облекчаване на разстроен стомах. Етеричното масло от джинджифил може да засили имунната система, да успокои нервите и да подпомогне дихателната система.

А ето и няколко идеи за есенни блендове.
Тиквен пай
4 капки кардамон
3 капки канела
2 капки карамфил
2 капки див портокал

Сайдер
3 капки див портокал
2 капки касия
1 капка джинджифил

Есенна утрин
4 капки мандарина
3 капки канела
2 капки карамфил

Прохладни дни
4 капки кипарис
3 капки сибирска ела
2 капки сандалово дърво
1 капка див портокал

Портокалов шот
4 капки див портокал
3 капки кардамон
2 капки джинджифил

У нас ползваме дифузер за всяка стая. Ако все още нямате такъв, горещи ви препоръчвам да си вземете, защото наред с ароматите, на които ще се насладите, ще подпомогнете дишането, ще пречистите и овлажните въздуха. Дифузер може да намерите в моя онлайн магазин – https://bit.ly/32ErVx0.

Какво да правите, ако нямате всички тези масла? Това са рецепти,които не е нужно да се следват сляпо. Ако сложите по 1-2 капки повече или по – малко, няма никакъв проблем, всичко е въпрос на вкус и на усещане.

Ето и някои от най-подходящите масла за есента, които може да пробвате: Туя Лавандула Тамян Пачули Дъгласка ела Евклипт Розмарин Иланг Иланг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *