Най-добрите масла за имунна подкрепа

Когато става въпрос за имунитет, има много масла, които може да използвате. Добре е да имате всяко едно от тях под ръка и когато се наложи да ги смесите, и да направите имунна смес. Taка ще се защитите от сезонните вируси или ще се предпазите ако ще бъдете на място с много хора. Те са чудесни също ако искате да направите спрей за ръце. Все пак превенцията е най-добрата защита, нали?

On Guard
Писала съм много пъти за тази имунна смес. Тя е чудесна защита срещу грип и при първи симптоми на настинка.
Маслото помага за повишаване на имунната система, за почистване на повърхности у дома и за пречистване на въздуха, предпазва от вируси, поддържа здрава дихателна система и насърчава здравословното кръвообращение.

Как да използвате:
Локално
: Разредете в базово масло и нанесете върху долната част на краката, китките, задната част на врата и надолу по гръбначния стълб. Добавете една капка на дланите и разтрийте, ако искате естествен дезинфектант.

Ароматно: Сложете 4-6 капки към дифузер, вдишайте направо от бутилката или добавете няколко капки в ръцете си и вдишайте.

Вътрешно: Добавете 1-2 капки към капсула и изпийте. Сложете една капка под езика, задръжте за 30 секунди и глътнете или просто капнете в чаша вода.

Тамян
Използвайте етерично масло от тамян, когато не се чувствате добре и искате да подпомогнете имунната система. Тамянът е известен със своите ползи за здравето и е незаменим за цялостна подкрепа. Може да добавите след други масла, за да засилите действията им. Например, ако усещате тежест в гърдите, сложете капка евкалипт, разтрийте, а след това нанесете тамян отгоре.

Тамянът дава имунна подкрепа, стимулира здравословното храносмилане, респираторното здраве и насърчава здравата клетъчна подкрепа. Освен това може да помогне при кожни несъвършенства, действа успокояващо и релаксиращо, насърчава здравословния нощен сън и облекчава напрежението.

Как да използвате:
Локално: Нанесете на долната част на краката, китките, задната част на врата и надолу по гръбнака за имунна подкрепа. Нанесете върху проблемната област при болка или лошо храносмилане.
Ароматно: Сложете 4-6 капки към дифузер. Вдишайте направо от бутилката или добавете няколко капки в ръцете си и вдишайте.
Вътрешно: Сложете 1-2 капки към капсула и изпийте или сложете капка под езика, задръжте 30 секунди, след това погълнете. Може да добавите и съм вода.

Риган
Това масло е богато на антиоксиданти. Не забравяйте, че е горещо масло и трябва да се разреди преди да се нанесе върху кожата.

Риганът дава защита срещу сезонните вируси, помага при почистване, насърчава здравословната дихателна функция и подпомага храносмилателната система.

Как да използвате:
Локално: Винаги разреждайте ригана преди да нанесете върху кожата. Нанесете върху проблемната област.
Ароматно: Най-добре е да дифузирате, но имайте предвид, е миризмата е доста силна. можете да разпръснете риган, но къщата ви ще мирише на италианска кухня. Не е любимата ми дифузия, но има много предимства, когато се използва ароматно.
Вътрешно: Добавете 1-2 капки към капсула и изпийте.

Чаено дърво
Това масло има имуностимулиращи, прочистващи и пречистващи свойства.
Помага за почистване на кожата, укрепва имунната система, страхотно е за храносмилателната система, насърчава здравето на дихателните пътища.

Как да използвате:
Локално: Нанесете на долната част на краката, китките, задната част на врата и надолу по гръбнака за имунна подкрепа.

Ароматно: Добавете 4-6 капки към дифузер или вдишайте направо от бутилката.

Вътрешно: Добавете 1-2 капки към капсула и изпийте. Сложете в чаша вода.

Как да направите имунна смес?
8 капки On Guard
6 капки тамян
5 капки чаено дърво
4 капки риган

Смесете всички масла в бутилка с ролка от 10 мл. Напълнете останалата част с фракционираното кокосово масло и разбийте.

Как да използвате:
Нанесете върху долната част на краката, задната част на врата, китките и надолу по гръбначния стълб.
Използвайте сутрин и вечер за подсилване на имунитета или нанасяйте на всеки час или при необходимост, когато не се чувствате добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *