Арома дифузер VS арома свещ?

Арома дифузер или арома свещ?

В по-хладните дни атмосферата у дома става по-задушевна и често палим свещи, с която не само да ароматизираме въздуха, но и да внесем топлина и уют. Но дали правим правилния избор? Този въпрос си зададох и аз наскоро, и се оказа, че освен приятен аромат, не даваме нищо добро нито на нас, нито на дома ни.
Защо ли?
Повечето свещи са пълни с токсини и те изпълват въздуха в дома ни, а наред с това, докато свещта гори, ние ги вдишваме. Ароматните свещи дори са огромен източник на замърсяване на въздуха в помещенията и проучванията показват, че те отлагат химикали, които се считат за също толкова опасни, колкото и димът.

Парафинов восък, например съдържа бензен и толуен и са силно токсични. Химикалите са известни канцерогени и се отделят във въздуха при изгаряне.

Повече от 25% от фитилите за свещи съдържат тежки метали, като олово. Когато се изгорят, тежките метали замърсяват въздуха и ние ги вдишваме. Изкуствените аромати и багрила е известно, че причиняват алергични реакции и дори могат да повлияят на хормоналния баланс.

Но всичко това не означава, че не може да се радваме на ухаещ и свеж дом.

Моят избор – дифузер!

Дифузерите освобождават във въздуха малки молекули етерични масла, които, когато се вдишат, могат да подобрят цялостното здраве и да засилят имунната система по естествен път.
Както вече знаете, етеричните масла са естествени ароматни съединения, извлечени и дестилирани от растенията, а ароматерапията ги използва ефективно, за да подпомогне физическото и психическото здраве, да ни помогне да се отпуснем, да енергизира, да увеличи бдителността или дори да повлияе на емоциите.
Вече съм писала за многобройните ползи от дифузера (статията може да видите https://bit.ly/36KUUzX), споделих ви някои чудесни сезонни бленда – https://bit.ly/38SUxpF, а сега нека са ви покажа какви есенни масла може да дифузирате при различни състояния!
При стрес и тревожни чувства – див портокал, хвойна, сандалово дърво и дъгласка ела
За повече енергия – див портокал, канела, джинджифил
За спокойствие и релакс – сандалово дърво, дъгласка ела, джинджифил, кардамон
За имунна подкрепа – канела, карамфил, див портокал и касия
За почистване на въздуха – див портокал, карамфил, канела, касия и кардамон
В помощ в паметта и фокуса – дъгласка ела, див портокал и хвойна
За настроение – див портокал, карамфил, канела, сандалово дърво, хвойна и джинджифил
Респираторна подкрепа – канела, карамфил, див портокал, кардамон, касия и кориандър

Търсите дифузер? Може да вземете вашия от моя онлайн магазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *