Бленд при схващания и болка в мускулите

Много от нас работят от вкъщи сега и като че сме станали по-мързеливи и по-лениви по отношение на движението. Ако преди се е налагало да качим етаж в офиса, обикаляме по стаите, правим разходка с колеги в обедната почивка или имаме обичайното ходене до спирката, или дори паркинга, сега у дома движенията ни са доста по-ограничени. Следствие на това все повече хора споделят, че дългото седене води до повече схващания, предизвиква болезненост в мускулите и ставите.

Моите тактики за добавяне на повече движение.

  • Определете си време (например на всеки 20-30 минути), в което да ставате и да се разтягате.
  • Правете кратки тренировки – клекове, подскоци, вдигане на пръсти.
  • Разхождайте се – дори да е у дома, правете го. Не забравяйте, че движението е здраве.
  • Излизайте – това, че работите от вкъщи не означава, че нямате право на обедна почивка. Използвайте времето за нея, за да излезете навън – дори да е за 30 минути, прекарайте ги в бързо ходене или лек джогинг.
  • Заменете пазаруването с кола с пазаруване пеша – така хем ще се разходите, хем няма да купувате куп безсмислени неща 🙂
  • Забравете асансьора – колкото по – високо живеете, толкова по – добре. В началото ще е трудно, но скоро ще усетите, че ви доставя удоволствие.
  • Използвайте уикендите за спорт на открито – ритайте футбол с децата, карайте колело, състезавайте в парка…има толкова много дейности, дори времето да е хладно.
Бърза помощ при болезнени стави и схващания:

Облекчете болката с помощта на етеричните масла. Разбира се, няма как само за един – два дни да раздвижите цялото тяло, но за сметка на това, може да му помогнете с етерични масла.

Предлагам ви една смес, която може да прилагате и която е добре да държите винаги под ръка.

Смесете по 10 капки тамян, AromaTouch и Deep Blue в 10 мл. ролон бутилка. Долейте с базово масло. Нанасяйте върху засегнатите зони на тялото при необходимост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *