7-те най-добри начина за употреба на етерично масло от лайка

Едно от най-нежните като аромат и действие етерични масла според мен е това от Римска лайка. Маслото от римска лайка, известна още като Anthemis nobilis, достига до един метър височина.
Етеричното масло се извлича от нежните цветя на растението, а цветните глави се сушат за чай.
Етеричното масло от лайка има спазмолитични, антисептични, противовъзпалителни, антибиотични, антибактериални, антидепресантни, карминативни и жлъчегонни свойства. Но наред с това то има и много други приложение.

Ето за какво може да използвате още етеричното масло от лайка:

1 – Релаксация
Етеричното масло от лайка има невероятни успокояващи свойства, които могат да помогнат да забравите стреса от работата и да се отпуснете. То стимулира производството на хормони, които се борят със стреса и безпокойството.
2 – По-добър сън
Ако имате проблеми със съня чай с капка лайка и няколко капки в дифузер, е помогнат да се отпуснете и спите по-добре.
3 – Повишава настроението
Освен успокояващия си ефект, етеричното масло от лайка помага за балансиране на хормоните и се смята за антидепресант. То може да помогне в борбата със симптомите на тревожност и депресия, да помогне за топли и позитивни чувства.
4 – Облекчава болките в мускулите и ставите
Етеричното масло от лайка има спазмолитични и противовъзпалителни свойства, успокоява възпалените мускули и действат като болкоуспокояващо. Възпалените стави, причинени от артрит или ревматизъм, могат да бъдат облекчени с масаж с етеричното масло от лайка.
Етеричното масло от лайка е и антифлогично средство, което помага за борба с възпалението, причинено от треска. За мнозина минимизирането на болката в тялото е не само голямо облекчение, но и решаващо за по-бързото възстановяване от треска.
5 – Борба с акнето
Етеричното масло от лайка се използва за борба с акнето и подпомага избледняването на белезите от акне. Има антисептични и антибактериални свойства, балансира хормоните, една от от причините за акне.
6 – Изчиства дишането
В комбинация с евкалипт или мента, етеричното масло от лайка е чудесно при запушен нос, алергии, настинка или грип. Неговите противовъзпалителни свойства помагат за облекчаване на дишането при хриповете.
7 – За добро храносмилане
Етеричното масло от лайка може да предложи облекчение, когато се чувствате подути или усещате дискомфорт в стомаха. Маслото е силно карминативно средство, предотвратява образуването на газове. Редовното използване на етерично масло от лайка е чудесно за поддържане на здрава храносмилателна система.
Как да използвате маслото?
– нанесете капка на стъпалата или дифизирайте вечер. Сладкият, тревист аромат на етеричното масло ще помогне да подготвите атмосферата за почивка.
– дифузирайте три до пет капки етерично масло от римска лайка, за да създадете спокойна атмосфера, когато сте под напрежение.
– сложете една до две капки масло от римска лайка в ръцете си, разтрийте ги заедно и вдишайте бавно за 30 секунди, за да се възползвате от успокояващите ароматни ползи.
– нанасяйте ежедневно капка масло от римска лайка върху китките и пулс точките за успокояващ личен аромат.
– добавете една до две капки към ежедневния си крем или тоник за свежа и младежка на вид кожа.
– използвайте две капки масло от римска лайка за релаксиращо усещане по време на успокояващ масаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *