Ежедневна доза уелнес!

Сезонът преди настъпването на пролетта е много особен. От една страна се радвам, че идват по – топлите дни, но следите на зимните месеци все още се усещат. Точно това е и сезонът, в който много хора се оплакват от т.нар, „пролетна умора“. Дали това заради по – ограниченото движение и приемът на по – малко пресни плодове и зеленчуци, дали заради зимната депресия или е следствие на напрежението и неизвестността около вируса, но много хора споделят, че се чувстват потиснати, уморени и имат нужда от енергия и мотивация, за да започнат деня си.

Има много неща, които може да направите. На първо място, опитайте се да прекарвате повече време на открито, оставете слънцето да огрее лицето ви, затворете очи и се отпуснете.

Намерете спорт/ физическо занимание, което да ви харесва – може да е йога, джогинг, каране на колело, а защо не и по-интензивно ходене. Важното е да ускорите пулса и да се поизпотите. Така помагате на тялото да изхвърли токсините и задвижвате метаболизма.

Зелени сезонни храни – сега идва сезонът на зелениите – салата, маруля, спанак, коприва, лапад, киселец – всички те са чудесни и ще ви заредят с желязо, витамини, ще внесат свежест в диетата ви.

Използвайте маслата – сега те могат да ви бъдат от толкова голяма полза.

Ако имате нужда от енергия – вземете мента и див портокал, ако сте под стрес – сложете 2-3 капки Adaptive на китките, разтрийте и вдишвайте или капнете на арома бижу – https://bit.ly/3r81zgE, за да носите аромата през целия ден.

За настроение или ако ви липсва мотивация, опитайте от блендовете Motivate или Cheer.

А ето и една много лесна рецепта, която може да включите в ежедневната си рутина.
В бутилка с капкомер от 60 мл. сложете по 15-20 капки от всяко масло, което приемате ежедневно. Допълнете с MCT масло (Това са средноверижни триглицериди – мастно киселинни естери, извличани от глицерола, които се усвояват много лесно от организма. Такова масло може да намерите в магазините за фитнес и здравословни храни).

Всяка сутрин приемайте по един капкомер. Така ще усвоите маслата по бърз и удобен начин!

Ето моите фаворити:
• DDR Prime – за клетъчно здраве, баланс на емоциите и цялостна имунна подкрепа
• Copaiba – за физически комфорт и емоционално спокойствие
• Тамян – за хормонален баланс, за имунитет, за првенция при възпаления
• Грейпфрут – за детокс, а също и за ограничаване на желанието за захар и поддържане на здравословни метаболитни нива. Също така поддържа нивата на L-глутатион в червата.
• Розов пипер – за насърчаване на кръвообращението.
A кой е начинът, по който вие започвате деня си?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *