Етерични масла при менопауза и горещи вълни

Един от най – неприятните симптоми на менопаузата са горещите вълни. Само жени, които са ги преживели или в момента ги преживяват знаят колко неприятно може да е усещането.

Според Mayo Clinic горещите вълни са внезапното усещане за топлина в горната част на тялото, като обикновено е най-силно в областта на лицето, шията и гърдите. Кожата може да се зачерви, сякаш гори, а сред симптомите са обилно потене, сърцебиене, тревожност. Горещите вълни се случват както през деня, така и през нощта, водейки до неспокоен сън.

Причината за появата на горещи вълни е промяна в нивата на хормоните преди, по време и след менопаузата. Не е ясно как точно хормоналните промени причиняват горещи вълни, но повечето изследвания показват, че те са следствие на намалените нива на естроген.

Има много и различни средства за облекчаване на горещите вълни по време на менопауза. Освен медикаменти и хранителни добавки, все повече дами се ориентират и към различни техники за релаксация, дишане, йога, медитация.

Това е чудесен начин за естествено справяне с проблема, но продължавайки вълната на натуралното, защо да не включите и етеричните масла.
 
приемайте добавки на базата на етеричните масла. Може да опитате с комплекса LLV (писала съм за него тук – https://www.facebook.com/groups/2543297322625065/permalink/2620927981528665) или Phytoestrogen Essential Complex, бленда Clary Calm.
– нанасяйте 3-4 капки кипарис, уинтъргрийн, Deep Blue или мента ниско на гърба над абдоминалната област.
– нанасяйте бленд или спрей за горещи вълни на раменете
– приемайте 3-4 капки салвия, лавандула и мената в капсула
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *