7 етерични масла за успокояване на уморените и отекли крака

Независимо дали стоите цял ден прави, движите се много или спортувате усилено, болките в краката са често срещан проблем. При мен например, едно от най-непритяните усещания е за тежест в топлото време. Но за щастие бързо реших този проблем с един чудесен ролон. Той прониква дълбоко под кожата, за да облекчи болката, подуването и напрежението.

За тази рецепта са необходими седем етерични масла в рецептите, които следват. Ако нямате някое от тях, не се притеснявайте, но идеята е да се възползвате от терапевтичния ефект на всяко едно.
1. Етерично масло от кипарис
Основните съставки на етеричното масло от кипарис са лимонен и алфа-пинен. То стимулира притока на кръв и подобрява циркулацията, като дава енергизиращ ефект, когато се прилага локално. Освен това, поради спазмолитичните свойства на етеричното масло от кипарис, то може да помогне за успокояване на мускулите и при спазми в краката.
2. Етерично масло от майорана
Майорана е от семейството на ментата, заедно с босилек, розмарин, мащерка, риган и градински чай.
Подобно на кипариса, майоранът също има антиспазматични свойства. Страхотно е да се прилага преди и след тренировка, защото успокоява уморените, стресирани мускули.
Не на последно място майоранът има успокояващи, релаксиращи свойства и е чудесно средство за намаляване на напрежението и стреса.
3. Етерично масло от лимонена трева
Етеричното масло от лимонена трева съдържа евгенол, съединение, което има свойства, подобни на аспирина. То може да помогне за облекчаване на мускулни болки и спазми. Лимонената трева също помага за облекчаване на възпалението и подуването, както и за подобряване на кръвообращението.
4. Етерично масло от лавандула
Етеричното масло от лавандула е най-известно със своя успокояващ ефект, който може да насърчи съня и релаксацията. Освен това тя се отличава със способността си да увеличава циркулацията, намалява отока и облекчава болката.

5. Етерично масло от мента
Ментовото етерично масло съдържа ментол, който има успокояващ, охлаждащ ефект и може да даде бързо облекчение на възпалените, болки в краката. Също така има аналгетичен ефект при болка, спазмолитичен ефект при спазми и противовъзпалителен ефект при подуване.
Да, ментата има почти всичко, от което отеклите и уморени крака се нуждаят, за да се чувстват по-бързо бързо.
6. Етерично масло от евкалипт
Етеричното масло от евкалипт може да доведе до незабавно облекчение на уморените крака. Първо, то има охлаждащ ефект, който моментално отпуска и освежава възпалението, намалява болката и подуването.
7. Етерично масло от копайба
Неговата основна съставка е бета-кариофилен, мощен противовъзпалителен и естествен болкоуспокояващ агент. Подобно на лавандулата, копайбата също има силни успокояващи и отпускащи свойства. Фантастично е при стрес и облекчава напрежението, както емоционално, така и физически.
Как да направите ролер за болни и уморени крака

За ролон от 10 мл. използвайте една от следните 4 смеси от етерични масла

Вариант # 1

4 капки етерично масло от кипарис
3 капки етерично масло от лимонена трева
3 капки етерично масло от мента
Вариант # 2
3 капки етерично масло от майорана
3 капки етерично масло от лавандула
2 капки етерично масло от евкалипт
2 капки етерично масло от копайба

Вариант # 3
2 капки етерично масло от лимонена трева
3 капки етерично масло от майорана
2 капки етерично масло от евкалипт
3 капки етерично масло от мента
Опция # 4
2 капки етерично масло от кипарис
1 капка етерично масло от майорана
1 капка етерично масло от лимонена трева
1 капка етерично масло от лавандула
2 капки етерично масло от копаиба
2 капки етерично масло от мента
1 капка етерично масло от евкалипт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *