5 етерични масла за хормонален баланс за жени

Има много етерични масла, които могат да са в помощ за поддържане баланса на хормоните и да облекчават симптомите, които се случват с нашите тела. 🙍‍♀️🤦‍♀️
Вижте топ 5 масла, които независимо какво се случва с вас хормонално, могат да бъдат от полза. 👩‍🦰🦋
 
1. Етерично масло от градински чай/ Салвия
Салвия или Clary Sage е доказано, че намалява нивата на кортизол в тялото и също така е известно, че балансира нивата на естроген. Може да подпомогне релаксацията, емоционална стабилност и за облекчаване на ПМС.
2. Етерично масло от здравец/ гераниум
Маслото от гераниум е известно с ефекта си да потушава бушуващите хормони в тялото за поддържане на баланса на хормоналните нива. Също така успокоява стреса и тревожността.
3. Роза
Розовото масло е чудесно масло за всичко, свързано със здравето на жените. Известно е като тоник за матката и е известно, че помага да се поддържат нивата на женските хормони под контрол.
4. Етерично масло от лавандула
Лавандулата е най-изследваното етерично масло и има основателна причина. Лавандулата може да помогне при толкова много различни проблеми, но когато става дума за хормонален баланс, тя е чудесна за намаляване на стреса и насърчаване на чувството за релаксация. Също така е страхотно масло, което помага при симптомите на менопаузата.

5. Етерично масло от мащерка
Това може да се изненадате да видите в този списък, защото обикновено се смята, че мащерката засилва имунната система и помага в борбата със сезонните настинки, Мащерката обаче е отлично етерично масло за балансиране на нивата на прогестерон и дори може да насърчи производството му.
 
Как да използвате етерични масла за хормони
 
Чувствайте се свободни да изберете една или две техники, просто вижте, кое какво работи за вас и се вписва най-добре в живота ви. 🌸🌷☀️🌊

Дифузиране
Можете да използвате всяко от тези масла в дифузер. Дифузирайте тези масла за 15 – 30 минути през целия ден. Най-накрая ще намерите и една чудесна смес за дифузер Female Balance.
Инхалер за ароматерапия
Ако не можете да дифузирате заради малки деца или домашни любимци в дома, личният инхалатор е друг чудесен начин за използване на етеричните масла. Просто поставете 15 капки от избраното от вас етерично масло(а) върху фитила и вдишвайте през целия ден.
Ароматерапевтично масажно масло
Масажните масла са един от любимите за много хора начини за използване на етерични масла, защото не само получават ползата от тях, но също така се възползвате от силата на масажа. Използвайте масажно масло с избрани от вас етерични масла за релаксиращ вечерен масаж на гърба или нанесете маслото върху долната част на корема или кръста.

Ароматна вана с етерични масла
Потапянето в ароматна вана е чудесен начин за справяне с хормонални проблеми. Не само се възползвате от ползите за вдишване на етеричните масла, но също така получавате и местните ползи, защото маслата ще попият в кожата ви по време на вашата баня.
Бележка за безопасност: Уверете се, че разреждате правилно маслата си във ваната. Мащерката е горещо масло и е най-добре да се избягва при вани, защото може да предизвика раздразнения на кожата.
Въпреки че не винаги можем да контролираме хормоните си, хубаво е да знаем, че етеричните масла могат да ни подадат ръка за балансиране на хормоните и преодоляване на симптомите на хормони, които не са изправени.

 

Смес за дифузер за хормонален баланс Female Balance 👩‍🦰🦋

Когато се чувствате стресирани или енергийните ви нива са спаднали, пуснете си дифузер с етерични масла, за да насърчите релаксацията и да преодолеете досадните промени в настроението на хормоните.
 
3 капки етерично масло от лавандула
3 капки етерично масло от градински чай
3 капки етерично масло от мащерка
 

‼️ Само сега с покупка на дифузер от нашия онлайн магазин – https://bit.ly/3pIhm78, ще получите 2 мл. смес за регулиране на хормоните!⬆️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *